Schrijven tot je er bij neer valt

Het was even doorbijten de laatste dagen. Ik liep een stukje achter, terwijl ik nog zo van plan was om wat eerder dan op de laatste dag klaar te zijn. Ik weet niet of het echt een oorzaak had, maar het verhaal wilde op het laatst niet echt meer vlotten. Alsof ik er een beetje klaar mee was. Niet zozeer met het verhaal, maar wel met het ‘gedwongen’ doorschrijven.
Maar de laatste week heb ik twee- tot drieduizend woorden op een dag geschreven. De inspiratie liet zich gewillig forceren en het is dan ook gelukt. Ik heb 50000 woorden geschreven in de maand november. Vanmorgen de laatste kleine tweeduizend en toen was ik klaar.
Het verhaal is nog niet af,  maar dat gaat wel komen. Ik ben namelijk ontzettend tevreden over het verhaal op zich. Over het schrijfwerk natuurlijk niet helemaal, het heeft absoluut het nodige herschrijf en schrapwerk nodig. Maar het verhaal is, mag ik dat heel arrogant zeggen, geweldig. Als iemand anders het geschreven zou hebben en het zou als boek in de winkel liggen, dan zou ik het kopen omdat ik het zou willen lezen. Dus ik heb ook echt zin om het af te gaan schrijven en te herschrijven.
Maar nu neem ik wel eerst een schrijfbreak van minstens een week. Even afstand van mijn verhaal, de inspiratie even niet forceren maar laten gaan. Het komt wel weer, maar nu even niet. Dan heb ik er later in december des te meer zin in. Voor nu: I did it, NaNoWriMo 2013, met 50031 woorden gewonnen! Op naar volgend jaar.

5 gedachtes over “Schrijven tot je er bij neer valt

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.