Mijn verstand verloren

Vanmorgen moest ik naar de tandarts, gewoon voor controle. Al een tijdje had ik het gevoel dat ik een gaatje had. De vorige keer eigenlijk al, maar toen was er niks te vinden. Behalve dat ik het gat dacht te voelen had ik er geen last van. Het deed geen pijn, ik kon er alleen met mijn tong in. Maar de laatste tijd was dat anders, het was gevoelig als ik iets kouds dronk of als ik iets heel zoets at. Dan had ik nadien nog even pijn, dus ik heb nog een keer gezegd dat ik nog altijd het idee had dat er iets niet goed was daar.
Het bleek mijn verstandskies te zijn, daar zat een klein gaatje in. Even blazen op het gat gaf al wel aan dat daar inderdaad het pijnpunt zat. Omdat er onder ook geen kies kwam werd deze bovendien erg lang, hij groeit door tot hij iets raakt, mijn tandvlees in dit geval. Beide dingen samen maakten dat het beter was om hem er maar helemaal uit te halen en hem niet te gaan vullen.
Zo gezegd zo gedaan en nog geen vijf minuten later had ik twee verdovingsspuiten in mijn mond zitten. Wat gemeen in het gehemelte zeg. Toen de verdoving ingewerkt zou moeten zijn kon ik weer gaan zitten. Ik voelde me van mijn neus tot aan mijn kin verdoofd, dus ik dacht dat het wel goed zou zijn. Maar helaas. Ik zou alleen wat kracht erop moeten voelen, maar al bij de eerste beweging lag me een vloek op het puntje van mijn tong. De verdoving bleek overal te werken, behalve op het punt waar dat het hardst nodig was. Nog maar een spuit erbij dus.
Gelukkig was het toen wel goed verdoofd en kon de kies er zonder problemen uit. Binnen een paar tellen was het gebeurd eigenlijk, maar ik zal het gekraak wat te horen was niet snel vergeten. Dat was misschien nog wel erger dan alle pijnlijke ellende die erbij kwam.
De kies heb ik gedoneerd aan de assistente, die had oefenmateriaal nodig en ze vond hem wel mooi voor haar opdracht. Ik ben vergeten er een onsmakelijke foto van te maken, dus ik kan niks laten zien. Maar hij is weg, en in plaats daarvan zit er een groot gapend gat wat eigenlijk nog steeds een beetje bloedt. Het voelt raar, zodra de paracetamol is uitgewerkt doet het ook enorm pijn, maar dat gaat vast wel weer over. Dat hoop ik tenminste.

5 gedachtes over “Mijn verstand verloren

  1. Vervelend zijn die spuiten inderdaad, brrr. Als de pijn nog lang aanhoudt, kan je misschien brufen-bruis vragen aan je huisarts (je krijgt het niet zonder recept mee). Dat werkte bij mij erg snel en ook lang. Het werkt beter dan gewone paracetamol en wordt meestal automatisch gegeven als er een tand of kies getrokken is. Sterkte ermee!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.