#72: tien keer ‘ik hou van je’

krabbels-ik-hou-van-jou-041881Mijn 72ste doel op mijn Day Zero lijst is ‘ik hou van je’ leren zeggen in tien talen. Waarom? Het is niet echt een nuttig doel ofzo, maar ik hou van talen en ik vind het leuk om andere talen te leren. En na even doorzetten is het dan gelukt: Ik ken ze uit mijn hoofd! Het Nederlands heb ik overigens niet meegenomen als een van de tien.

1. Engels: I love you. Engels is natuurlijk een voor de hand liggende keuze, naast Nederlands spreekt bijna iedereen dat wel. Op school was ik niet goed in Engels, dat is pas later gekomen. Maar deze zin zat er, als een van de eerste zinnen die je tegenkomt in het Engels, wel in, al voordat ik met deze uitdaging begon.

2. Frans: Je t’aime. Hoewel ik vroeger op school best goed was in Frans heb ik deze serieus op moeten zoeken. Frans is een taal die helemaal is weggezakt, om de simpele reden dat ik het nooit gebruikt heb na mijn examen. Eigenlijk vind ik dat zonde, en ik zit er ook wel eens over te denken om een cursus te gaan volgen. Frans vind ik een mooie taal en ik vind het jammer dat ik het niet (meer) spreek. Maar ik heb nu een Franse penvriendin, misschien komt het zo weer een beetje boven.

3. Pools: Kocham cię. De keusze voor Pools was ook niet zo moeilijk, daar heb ik tenslotte een tijdje gewoond. Ik heb nog veel contact met Poolse mensen die ik heb leren kennen, deze was dan ook niet moeilijk om te leren.

4. Duits: Ich liebe dich. Ook een taal die ik op school heb gehad, maar ik heb Duits laten vallen toen het kon. Ik heb er nooit wat aan gevonden en ik was er ook niet echt goed in.

5. Spaans: Te amo. Spaans is ook zo’n mooie taal die ik best zou willen leren. Maar eerst zou ik dan Frans weer op willen pakken. Daar heb ik misschien toch een soort basis in, wat Spaans betreft ben ik helemaal blanco. Op één zin na dan.

6. Italiaans: Ti amo. Deze lijkt een beetje op het Spaans. Ooit heb ik een mini cursus Italiaans gevolgd omdat ik naar Rome zou gaan. Helaas heb ik ook daar niets mee gedaan. Ik weet nog wel wat, maar niet zoveel meer. Italiaans vind ik ook een mooie taal, die ik best beter zou willen leren.

7. Tsjechisch: Miluji tě. Ik moet zeggen, de keuze voor de laatste vier talen vond ik moeilijker dan de eerste. Ik ben dan ook maar gewoon gaan zoeken welke talen er nog meer zijn en welke me aanspraken. In Tsjechië ben ik eens op vakantie geweest, dus vandaar deze keuze.

8. Iers: Is breá liom tú. Iers, ik zou er nooit op zijn gekomen als ik het niet in het rijtje met talen had zien staan. Maar zeg nou zelf, dit klinkt toch geweldig? Ik hou wel van de enigszins mysterieuze uitstraling van deze Ierse zin.

9. Chinees: 我爱你. Oke, ik geef toe, ik zou niet weten hoe ik het moet uitspreken. Maar ik kan het opschrijven. Ik vind Chinese tekens mooi om te zien.

10. Indonesisch: Aku mencintaimu. Gewoon, omdat ik ooit nog een keer naar Bali zou willen gaan.

13 gedachtes over “#72: tien keer ‘ik hou van je’

 1. Echt een geweldig blogje..
  Persoonlijk heb ik mijn toilettas opgepimpt door er
  “ik hou van jou” in allerlei talen op te schrijven hihi..
  De meeste die je had opgeschreven kon ik dus al 😀

  Like

 2. Toch een leuk doel! Ik vind talen ook geweldig.. Behalve Frans haha..
  Ja ik heb gewoon niets met Fransen of met Frankrijk, vind het een mooi land hoor, maar rij er liever gewoon doorheen naar Spanje.
  Komt misschien ook door mijn slechte ervaringen met proberen Frans te spreken en dan de Fransen die doen alsof ze je niet begrijpen of uitlachen.. haha 😛

  Like

 3. Ik vind Nederlands persoonlijk wel een erg mooie taal, maar dat ben ik misschien ook bevooroordeeld. Ik spreek ook Frans, opzich ook wel mooi, maar ik ben er geen enorme fan van. Ik heb een poosje in Franstalig Canada gewoond en daar wordt Frans heel erg lelijk gesproken. Een beetje knauwend… Zelf vind ik Duits en Engels ook erg mooie talen.. ik denk dat ik de Germaanse talen het mooist vind.Ik heb er ook wel eens over nagedacht om Spaans of Italiaans te leren, maar ik zou ook niet weten welke van de twee ik mooier vind. Maar ook Roemeens is idd erg mooi, aangezien het Romaanse, Germaanse en Slavische invloeden heeft. Maar ja, Roemeens is weer zo’n taal waar je minder aan hebt dan Italiaans of je moet al heel erg in Roemenië geïnteresseerd zijn.

  Like

 4. Ik zou zelf graag nog eens Spaans willen leren spreken (omdat het een wereldtaal is) en Italiaans (gewoon omdat het zo mooi klinkt ).Maar ik vind dat een taal vaak toch learning by doing is; ik wil interactie. Daarom kies ik bewust niet voor een thuisstudie.Als ik jou was zou ik kiezen voor Spaans, daar kun je veel aan hebben.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.