Nieuw grind in de tuin

Onze voortuin is bedekt met grind, wat me eigenlijk al maanden een doorn in het oog is. Niet het grind op zich, maar vooral dat het zo groenig en vuil is geworden in de loop der jaren. We waren het er al even over eens dat het tijd werd voor een nieuwe lading grind. We wilden wel dezelfde kleur, en dan wat meer, zodat we eventueel ook wat heuveltjes zouden kunnen maken.
Zo gedacht, zo gedaan, deze week moest het er maar eens van komen. Gisteren was ik bijna de hele dag vrij, dus zijn we bij het bedrijf langsgegaan om stenen te kopen. Helaas, we konden het alleen meenemen als we met een aanhanger zouden komen. En laten we die nou net niet hebben. We wisten wel iemand van wie we een aanhanger zouden kunnen lenen, maar die was niet thuis. Er zat niks anders op dan een andere keer terug te komen.
Vanmorgen konden we wel de aanhanger lenen. Dat betekende wel dat we hem heel vroeg op moesten halen. Dus stonden we voor dag en dauw naast ons bed om een aanhanger op te halen. We zijn meteen maar doorgereden om het grind op te halen, gelukkig waren er al mensen .
Zo reden we vanmorgen in alle vroegte met een aanhanger met zo’n 300 kilo grind naar huis. Ik had nog even tijd voordat ik moest gaan werken, dus we bedachten dat we van tevoren wel even die aanhanger leeg konden maken. ‘Dat doen we wel effe’, dacht ik. Maar daar had ik me toch gruwelijk op verkeken. Een lading grind uit een kar scheppen is toch een stuk zwaarder dan ik dacht. Dan we allebei dachten.
Uiteindelijk heeft het toch ongeveer een uur geduurd voordat de aanhanger helemaal leeg was, en toen moest alles nog verdeeld worden over de tuin. Helaas moest ik toen echt gaan, dus dat heb ik niet meer kunnen doen. Maar de grote verrassing was dat het helemaal klaar was toen ik weer thuis kwam. Heerlijk, er hoefde niets meer aan gedaan te worden. En wat ziet het er mooi uit. De boomstronk die nog was achtergebleven ligt nu mooi verborgen onder een heuveltje steentjes. Nu de zon er op heeft gestaan zijn de steentjes nog wat lichter van kleur geworden, wat het eigenlijk nog mooier maakt.
Het was een rotklus, maar zeker de moeite waard.

Advertenties

10 gedachten over “Nieuw grind in de tuin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: