Even over mijn spieren

Eh, zei ik echt ‘spieren’? Tja, ik ben nooit echt sterk geweest. Met de gymlessen werd ik altijd behoorlijk ontzien, toen vond ik dat niet erg, achteraf vind ik dat wel jammer. Want er heeft echt wel meer ingezeten. Maar goed, mijn spieren dus. De sportschool heb ik een half jaar geleden opgezegd, omdat er genoeg te sporten viel zonder dat het zoveel geld kost. En ik sport wel, maar het schiet er wel vaker bij in de laatste tijd. En ik ben dan wel aardig wat kilootjes kwijt geraakt vorig jaar, maar laten we eerlijk zijn, het mag best wat strakker allemaal.
Via Facebook kwam ik het ‘evenement’ de 30 Day Squat Challenge tegen. Het is precies wat het lijkt, dertig dagen lang spierversterkende oefeningen. Squats doen we ook al wel eens tijdens de aquarobicles, dus dat kende ik wel, dat was wel te doen. En je spieren trainen kan natuurlijk nooit kwaad, het kan ook nog helpen bij andere sporten. Dus ik besloot er voor te gaan. Al een paar dagen geleden eigenlijk, maar ik wilde het op de eerste van de maand beginnen, dan had ik mooi een complete maand voor de uitdaging. En eigenlijk ging ik op het moment dat ik het besloot gewoon een drukke periode in en was ik bang dat het er vaak bij in zou schieten als ik meteen zou beginnen. Iets met uitstelgedrag ofzo.
Goed, squats dus, dat moet te doen zijn, vijftig stuks op de eerste dag. Omdat vandaag de eerste dag is besloot ik de opdracht nog eens te bekijken, en tot mijn grote schrik ging het niet alleen om squats, maar ook om crunches en push-ups. Met crunches heb ik nog een haat-liefde-verhouding, met push-ups is het voornamelijk haat. Maar ik had een besluit genomen, dus ik ga ervoor. Ik ben benieuwd of ik ook daadwerkelijk sterker en strakker ben aan het eind van de challenge. Gelukkig zijn er wel een paar dagen waarop ik niks hoef te doen.

902054_10200326620102437_37030_o

13 gedachtes over “Even over mijn spieren

 1. Succes! Met mijn spieren is het ook slecht gesteld….ik kan niet eens 1 push up doen!

  Enne die post wacht wel hoor, doe rustig aan….je hebt het al druk genoeg met je challenge 😉

  Like

 2. Ook al heb ik best beenspieren van hardlopen, dit vind ik echt een killer workout. Downward dog leg lifts, burpee’s en alles wat vanuit pushup positie moet haat ik echt vanuit het diepst in m’n hart. Maar hee, ze zijn wel effecties, en het zijn oefeningen waarbij je héél snel merkt dat je vooruit gaat! Ook de pistol squats in deze workout zijn echt gestoord. Maar juist omdat ze zo heftig zijn werken ze wel heel goed! De plaatjes spreken volgens mij wel voorzich.

  Like

 3. Handig zo’n schema, maar wel pittig hoor! Een push-up kan ik volgens mij geen eens, haha. Succes hoor!
  Ik ben van de week net begonnen met buikspieroefeningen 😉

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

  Like

 4. mja ik ben nu al ruim 5 maanden aan het trainen dus dan zou zo’n schema denk ik niet zo heel veel zin hebben? Zal idd wel meer achtergrondinfo bijzitten Kevf maar had alleen dit schematje gezien. Kga maar wat rondkijken of ik er wat meer info over kan vinden.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.