NIW Dag 2: afval

Toen Colin aan zijn experiment begon verzamelde hij een week lang al het afval van zijn gezin. Zo  wilde hij erachter komen welke dingen ze niet meer hoefden te kopen zonder in te leveren op geluk en comfort. Toen ze stopten met het kopen van wegwerpartikelen, kwamen ze erachter dat ze blijer en tevredener waren. Toch boeiend, nietwaar?

De opdracht van vandaag is om deze week zo weinig mogelijk afval te produceren. Als tip werd meegegeven om een afvalkit te maken, met een herbruikbare beker, een zakdoek, herbruikbaar bestek en een herbruikbaar zakje voor fruit.
Bij de beker wist ik al iets wat ik voor deze opdracht in ieder geval kan doen: een eigen beker meenemen naar het werk. We hebben een automaat, waar plastic bekertjes uitkomen, die je dus vervolgens weggooit. Daar moet ik wel van zeggen, er is een aparte bak voor de plastic bekers, zodat ze gerecycled kunnen worden, dat vind ik op zich al heel goed. Maar natuurlijk is het nog beter om gewoon geen plastic bekers meer te gebruiken. Morgen gaat er dus een eigen beker mee, en mocht ik toch nog een plastic beker gebruiken, dan gaat deze in ieder geval in de recyclebak.
Bestek gebruik ik gewoon in de kantine, daar wordt het afgewassen en uiteraard opnieuw gebruikt, net als de gewone stenen borden die we hebben. Dat is goed geregeld. Fruit neem ik altijd los mee in mijn tas, dus dat is ook niet nodig. Wat dat betreft hou ik het dus bij de bekers.
In aansluiting op mijn uitdaging van gisteren, geen eten kopen wat niet echt nodig is, kan ik ook iets met deze opdracht: zo weinig mogelijk eten kopen wat in plastic verpakt is. Dat moet lukken, als ik dan toch al bewust ga kopen. En ik neem altijd al mijn eigen boodschappentas mee naar de supermarkt, ik koop nooit een plastic tas.
Tja, een andere tip die genoemd wordt in de handleiding is de menstruatiecup. Ehm ja, dat gaat me dus iets te ver, die sla ik toch maar over.
Deze week probeer ik dus zo weinig mogelijk afval te produceren. We zijn al goed begonnen vanavond met het eten. Een herbruikbare bak met de helft van het eten wat we dit weekend nog gemaakt hadden. Jammer dat het vlees dan weer wel in een plastic bakje zat. Komt goed, een opdracht is natuurlijk geen uitdaging als het niet verschilt van je normale doen.

Advertenties

5 gedachten over “NIW Dag 2: afval

Voeg uw reactie toe

  1. Vlees onverpakt kopen vind ik wel 1 van de lastigste dingen. De enige mogelijkheid is zo ongeveer naar de slager met een bakje waar ze dan je vlees in kunnen doen.
    Menstruatiecup ga ik ook niet aan beginnen, maar ik gebruik wasbaar maandverband en dat bevalt me wel goed.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: