NIW Dag 1: Consumeren

De eerste uitdaging gaat over hoe je van minder meer maakt. Over de hele wereld komen mensen erachter dat ze het leuker vinden om te investeren in goede relaties met anderen dan om tijd te besteden aan winkelen. Om erachter te komen waarom dit zo’n belangrijk onderdeel is van een duurzamere levensstijl, bekijk een van onze favoriete filmpjes, The Story of Stuff. No Impact Week is de verkorte versie van Colin Beavan’s ervaringen als No Impact Man in New York. Een jaar lang probeerde hij zo goed en kwaad als het ging zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. Na drie maanden stopte hij met het kopen van nieuwe dingen (behalve voedsel). Zoals zijn vrouw Michelle ontdekte: als je afkickt van je koopverslaving, bespaar je geld, heb je meer tijd voor vrienden en familie, meer ruimte in je huis, en misschien — heel misschien — kom je erachter dat het leven eigenlijk leuker is met minder.

Consuminderen dus, de uitdaging van dag 1. De bedoeling is dat ik probeer om deze week niets nieuws te kopen. Tja, ik weet nog niet zo goed wat ik van deze opdracht moet vinden eigenlijk. De hele week niks nieuws kopen, op eten na dan. Ik zou dat goed vol kunnen houden hoor, ik heb het zelfs volgehouden om een maand lang niks te kopen. Maar ja, het wordt voorjaar, mijn kledingkast kan wel een upgrade gebruiken, ik heb nog een cadeaukaart die brandt in mijn zak, redenen genoeg om toch te kopen. Ik had zelfs al wat op het oog, met het plan het deze week te gaan kopen. Dingen die ik eerder had gezien maar had laten hangen, maar die ik nu eigenlijk toch alsnog wilde kopen.
Goed, dat gaat dus niet door. Ik wilde hieraan beginnen, dus ik zal het ook gaan doen. Het zijn geen dingen die niet een week kunnen wachten. Dus ik ga een week niks nieuws kopen, dat moet lukken. Omdat je natuurlijk een eigen invulling mag geven aan de opdracht, en ik iets soortgelijks al eens gedaan heb, wil ik een stapje verder gaan. Eten kopen mag, maar geen eten wat niet nodig is. Geen snoep, snacks en andere onnodige dingen, alleen eten wat als maaltijd kan dienen.
Eens kijken of ik iets beters met mijn geld kan doen. Als suggestie werd gegeven om iets leuks te gaan doen met met vrienden. Dat gaat helemaal goed komen, deze week heb ik nog een uitje met mijn ex-collega’s en er zijn plannen om met mijn nieuwe collega’s een terrasje te gaan pakken.
Oh, en tweedehands dingen kopen mag wel. Daar heb ik geen plannen voor, maar aangezien ik nog wel eens op een rommelmarkt kom is dat wel fijn. Wie weet waar ik tegenaan loop.

5 gedachten over “NIW Dag 1: Consumeren

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een leuke uitdaging heb je jezelf gesteld!
  Maar pas op, als het lukt werkt het verslavend.. (uit eigen ervaring)
  Ruimte in huis geeft ruimte in je hoofd en er is niets leuker dan je spaarrekening te zien groeien 😉
  Inmiddels gooi ik ook alles weg wat los en vast zit en ben ik nogal krenterig geworden haha!
  (niet gierig gelukkig maar vind het wel zonde om geld uit te geven aan dingen die ik eigenlijk niet echt nodig heb)
  Heel veel succes deze eerste week!
  Ben benieuwd of het is bevallen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: