Dat was het dan

Mijn laatste werkdag zit er op. Het is wel een raar gevoel, voor de laatste keer de parkeerplaats oprijden. Voor de laatste keer het gebouw binnenlopen. Voor de laatste keer lunchen in de kantine. Afscheid nemen van collega’s. Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant heb ik echt wel zin om op mijn nieuwe plekje te beginnen, aan de andere kant vond ik het heel jammer dat ik hier niet verder kan.
VΓ³nd, zeg ik bewust, want dat gevoel was ineens weg toen een van de leidinggevenden besloot om me nog een trap na te geven en me te beschuldigen van iets wat helemaal niet waar was. Deze persoon had er namelijk alle begrip voor dat ik er niet zoveel zin meer in had, maar vond dat ik ook op mijn laatste dag mijn verantwoordelijkheid moest nemen en niet moest internetten terwijl er klanten in de wacht stonden. Pardon? Ik was zo verbaasd dat ik gewoon niet wist wat ik moest zeggen. Na het voorval was ik er helemaal klaar mee en vond ik het opeens helemaal niet erg meer om te vertrekken.
Maar toch ging de dag snel voorbij, het was wel erg gezellig. Veel collega’s kwamen nog even kletsen, en ik heb zelfs nog een afscheidscadeautje gekregen. Een V&D cadeaukaart met een aardig bedrag erop en een kaart met allemaal lieve berichtjes van mijn collega’s. Ik moest toch even moeite doen om mijn tranen in te slikken, en eigenlijk heb ik dat nu ik erover schrijf weer een beetje.
Aan het eind van de dag heb ik al mijn spullen ingeleverd en ben ik naar buiten gebracht. Rond half zes reed ik voor de laatste keer de parkeerplaats af.
Morgen ben ik een dag vrij, Lief onverwacht ook, en overmorgen heb ik de introductie op mijn nieuwe werkplek. Ik heb er wel zin in, maar het blijft een beetje dubbel.

Advertenties

17 gedachten over “Dat was het dan

Voeg uw reactie toe

 1. Zoiets is altijd lastig. Ik heb ook een keer tranen met tuiten gehuild toen ik bij een werkgever wegging. Maar na een week bij de nieuwe werkgever had ik het zo naar mijn zin dat ik de oude zo vergeten was. Succes op je nieuwe werkplek!

  Like

 2. Logisch dat het allemaal wat dubbel aanvoelt. Ook al heb je zin om ergens anders te beginnen, je moe(s)t hier afscheid nemen van collega’s. En wat rot dat je nog zo’n trap nakreeg van een leidinggevende… Gelukkig reageerden je collega’s lief en leuk dat je nog een bon hebt gekregen.

  Geniet van je vrije dag & succes voor morgen!
  liefs Insoon

  Like

 3. Heel herkenbaar dat het dubbel was. Ik wist een hele tijd van te voren dat ik weg moest en heb me altijd ingezet voor 100%, maar ondanks dat kreeg ik veel trappen na. Van 2 collega’s heb ik nog wat gehoord. Het is goed zo.
  Hoe was je nieuwe werk?

  Liefs!!

  Like

 4. Het is echt raar om ergens weg te gaan en ergens anders te gaan werken. Wel jammer dat je collega je nog even een trap na geeft. Dan ga je de werkplek echt niet meer missen. Hooguit de collega’s. Succes op je nieuwe baan, wat ga je doen?

  Like

 5. Natuurlijk is het dubbel als je ergens voor de laatste keer bent. Maar ik hoop wel voor je dat je het op je nieuwe werkplek naar je zin gaat hebben en dat je daar geen trappen na gaat krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: