No Impact Week 2013

Via Twitter kwam ik achter het bestaan van de No Impact Week. Ik zag een tweet voorbij komen, ik weet niet meer van wie, maar in ieder geval van iemand die er aan mee ging doen. Nieuwsgierig als ik ben ging ik op zoek, en zo kwam ik uit op de blog van dit project.
Het idee van de No Impact Week is dat je een week lang werkt aan de bewustwording van de impact die jouw levensstijl op het milieu heeft. Een week lang word je door middel van iedere dag een nieuwe opdracht uitgedaagd om je gedrag aan te passen op het gebied van consumeren, watergebruik, transport, eten, afval en energie.
Je kunt natuurlijk een eigen invulling geven aan de opdrachten. Voorbeelden van de opdrachten zijn te vinden in de handleiding van vorig jaar, die hier te downloaden is. Niet alle opdrachten zullen direct haalbaar zijn voor iedereen, maar dan is het de bedoeling dat je hem uitvoert voor zover hij wel haalbaar is. Is de opdracht bijvoorbeeld om de fiets te pakken in plaats van de auto, maar kun je dan niet op je werk komen, dan kun je proberen op momenten dat dit wel mogelijk is de fiets te pakken.
Na een week maak je de balans op. Op welke punten heb je je gedrag aangepast? Is dat iets om vol te blijven houden? Wat voor invloed heeft het op je kwaliteit van leven?

Ik vond het een mooi initiatief, en ik heb dan ook besloten om me aan te melden. Ik ga meedoen. Het is misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar ik denk dat het goed is om me bewust te worden van mijn gedrag. Wat natuurlijk niet per se wil zeggen dat ik het roer drastisch om ga gooien. Kleine veranderingen, kleine stapjes. Misschien maar voor een week, misschien bevalt het wel zo goed dat het blijft. Ik zal in ieder geval over iedere dag en iedere opdracht een stukje bloggen en natuurlijk laat ik ook weten wat mijn conclusie is. De No Impact Week is van 10 tot en met 17 maart 2013.

Wil je meer informatie, of lijkt het je wel wat om ook mee te gaan doen? Kijk dan ook eens op noimpactweek.wordpress.com.

Advertenties

8 gedachten over “No Impact Week 2013

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: