Ook met de uitzendbureaus gaat het goed…

Zoals jullie wel weten ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan. Maar helaas is het erg lastig om iets te vinden. Er zijn maar weinig vacatures, en nog minder die aansluiten op mijn CV. Het lijkt overal wel slecht te worden. Zelfs bij de uitzendbureaus.
Bij ons in het centrum had je altijd drie uitzendbureaus. Natuurlijk ben ik daar geweest, maar sinds de laatste keer dat ik op zoek was naar een baan is daar wel het een en ander veranderd.
Een van de uitzendbureaus was bijna helemaal weg. Het pand was er nog wel, maar alleen nog voor de transportsector, voor bus- en vrachtwagenchauffeurs. Dat ben ik allebei niet, dus ik kon daar niet geholpen worden. De rest van de sectoren waren allemaal overgegaan naar een ander filiaal, waar ik wel terecht zou kunnen. Het advies was om eerst te bellen, want de kans bestond dat er niemand was. Jammer genoeg werd de telefoon niet opgenomen. Een afspraak heb ik nog altijd niet, gelukkig heb ik wel via de site het een en ander kunnen doen.
Het tweede uitzendbureau was twee dagen in de week gesloten. Dan werkte iedereen buiten de deur, om actief vacatures te zoeken en binnen te halen. Vroeger hingen de ramen bij uitzendbureaus vol met vacatures en hoefde je maar binnen te stappen en ze hadden op zijn minst een aantal bedrijven waar ze je aan voor konden stellen. Tegenwoordig worden de banen blijkbaar niet meer bij het uitzendbureau gebracht, maar moeten ze er zelf achteraan. Ja, het gaat goed in de uitzendbranche.
Bij het derde uitzendbureau had ik nog het meeste geluk. Er was iemand aanwezig. Iemand alleen, waar is de tijd gebleven dat er minstens vijf intercedenten voor je klaarzaten? De jongedame die er zat kon mijn gegevens wel weer activeren en mijn laatste baan toevoegen aan mijn CV. Er waren alleen niet veel vacatures wist ze me te vertellen. Het was al tijden rustig, daarom kon ze het ook prima in haar eentje redden. Maar als er iets was wat bij mij aansloot zou ze me zeker bellen.
Ik ben bang dat ik van de uitzendbureaus dus niet al te veel hoef te verwachten. Het is om moedeloos van te worden. Maar ik geef niet op, mijn zoektocht gaat door. Ergens wacht een nieuwe werkgever op mij.

Advertenties

10 gedachten over “Ook met de uitzendbureaus gaat het goed…

Voeg uw reactie toe

 1. We kunnen elkaar de hand schudden. Ik heb ook moeite met het vinden van een baan. Ik zie wel dat heel veel vacatures via Twitter verspreid worden. Misschien nog een tip voor jou? Het komt goed hoor!

  Like

 2. @jennn die app wil ik ook wel!
  Heb nu wel iets na lang zoeken en heeeeel veel moeite moeten doen!
  Maar is niet echt zeker dus ik blijf ook doorzoeken..

  Herken t verhaal wel beetje, want ik kon ook nergens terecht, hadden niets voor in mijn branch en ze konden in andere branches niets voor me betekenen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: