Spontaan afspreken is leuk

Iets afspreken met een vriendin is tegenwoordig lastig. Iedereen heeft het druk met van alles en nog wat en het wordt altijd passen en meten om, soms weken van tevoren, een afspraak te plannen. Daar ben ik zelf medeschuldig aan hoor, vaak ben ik ook druk, of de momenten waarop ik kan afspreken komt het voor de ander niet uit en andersom.
Vroeger, in onze onbezorgde jeugd, toen we het hooguit druk hadden met huiswerk, werd er nog wel eens spontaan afgesproken. Op school zag je elkaar, ’s morgens sprak je af en ’s middags ging je samen iets doen, naar de stad of naar huis. Vervoer was nooit een probleem, een fiets had immers een achterrekje en een strippenkaart kostte de kop niet.
Ik mis het spontaan afspreken wel eens. Dat het niet meer lukt geeft toch wel aan dat we allemaal maar drukke mensen zijn.
Toen een vriendin vrijdagochtend vroeg wanneer we een keer langskomen moest ik dan ook wel even nadenken. ‘Eh, een keer in een weekend lijkt me het handigst, voor jullie ook toch?’ Ja, een weekend was voor iedereen het makkelijkst. ‘Vanavond zou wel kunnen’,  kreeg ik opeens als reactie. Vanavond al? Is dat niet heel kort dag? Ik bedacht me dat het wat mij betrof eigenlijk best kon. Ik heb meteen Lief een berichtje gestuurd, min of meer verwachtend dat het niet door zou gaan omdat hij het te last minute zou vinden. Maar tot mijn grote verrassing was hij meteen enthousiast.
Ik was laat thuis van mijn werk, we zijn thuis gaan eten en daarna meteen in de auto gestapt. Die avond hebben we een superavond gehad. Gewoon gezellig bijkletsen, zonder dat er een agenda aan te pas is gekomen.
Nog zo’n spontane afspraak, al iets langer geleden, is ook erg goed uitgepakt. Op Facebook had ik een foto van mijn baksel geplaatst. Een vriendin reageerde dat het er zo lekker uitzag, ik reageerde dat ze wel een stuk mocht komen proeven en een half uur later stond ze voor de deur. Ook erg gezellig. Helaas is de betreffende vriendin verhuisd en komen we er vanwege de afstand niet meer onderuit om toch de agenda’s te gebruiken.
Maar spontaan iets afspreken is leuk en gezellig, waarom doen we dat eigenlijk niet vaker?

Advertenties

11 gedachten over “Spontaan afspreken is leuk

Voeg uw reactie toe

 1. Herkenbaar probleem. Als er meer gepland wordt worden, dan krijg je dit. Ik moet ook zeggen dat ik spontane bezoekjes het leukst vindt. Soms wordt een afspraak zo in de toekomst gemaakt dat het meer als verplichting voelt als het zover is.

  Like

 2. Spontane afspraken zijn vaak de leukste, helemaal mee eens. Jammer genoeg komen ze niet zo vaak voor met al die drukke agenda’s. Maar als het gebeurt dan geniet ik er ook dubbel en dwars van!

  Like

 3. Leuk, zo spontaan afspreken inderdaad! Hier ook: druk, vrienden wonen inmiddels te ver weg etc. Toen we nog in de flat woonden was het ideaal om even bij vrienden (die in dezelfde flat woonden) binnen te vallen voor een bakkie thee of spelletjesavond. De flat mis ik niet, maar dat wel.

  Like

 4. Ja jammer he dat het vaak zo lastig is zo spontaan afspreken, dat heb ik met mijn beste vriendin en niet omdat we zo super druk zijn maar meer door de afstand die tussen ons zit vreselijk gewoon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: