Mijn goede voornemens, een terugblik

Vorig jaar had ik natuurlijk goede voornemens gemaakt. De vraag is ieder jaar weer wat daar nou eigenlijk van terechtgekomen is. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er door het jaar heen weinig aan gedacht heb. In januari heb ik er nog wel een paar keer naar gekeken, daarna verdwenen ze steeds meer naar de achtergrond. Eigenlijk heb ik er het grootste deel van het jaar niet naar omgekeken en zie ik ze nu voor het eerst sinds tijden weer. Wat zou ervan terechtgekomen zijn?

* bewustwording van social media/sms/whatsappgebruik: ik had me voorgenomen om bewuster om te gaan met het sturen van berichten. Vaker bellen als dat ook een mogelijkheid is. Het is me tot mijn spijt niet goed gelukt. Te vaak heb ik toch een bericht gestuurd in plaats van te bellen. Te vaak kletsen via MSN en via Facebook, zelfs ondanks mijn Facebookloze week. Ik heb er wel bewuster bij nagedacht. Wel een aantal keer getwijfeld of ik zou bellen of niet. En waarom dan toch niet gedaan?

* een gezond gewicht behalen: dat is bijna gelukt. Ik ben 12 kilo afgevallen en zit nog zo’n 2 kilo bij een gezond gewicht vandaan. Dat ga ik niet eens meer proberen die laatste dagen van het jaar.

* netter worden, alles wat ik opgeruimd had bijhouden: het gaat beter en beter. Ik ben bewuster bezig met opruimen. Ik ruim sneller op. Maar het kan nog beter, zonder twijfel.

* mijn boek afschrijven en opsturen naar een uitgever: gelukt! Mijn boek is af, ik ben nog bezig met de finishing touch, maar voor het eind van het jaar gaat hij naar de uitgever voor de chicklit schrijfwedstrijd. Spannend!

* leuke dingen doen die me energie geven: dat gaat het ene moment beter dan het andere moment.

* verder met het Day Zero Project: ook dat is gelukt, er zijn een aantal doelen die ik dit jaar heb afgerond.

Je ziet, niet alles is gelukt, maar ik heb best veel bereikt wat ik wilde dit jaar. Er komen natuurlijk ook goede voornemens voor het nieuwe jaar, al werkt het misschien niet, ik blijf het proberen.

Advertenties

6 gedachten over “Mijn goede voornemens, een terugblik

Voeg uw reactie toe

  1. Pfoe, je had best een aardige lijst met voornemens! Misschien voor volgend jaar iets korter maken zodat het makkelijker haalbaar is? Maar zo te zien heb je (on)bewust toch aardig wat doelen gehaald hoor! Die laatste twee kilo: komt volgend jaar wel joh, maar die 12 kilo heb je in ieder geval in de pocket!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: