Will I be a derby girl?

Een paar maanden geleden hoorde ik over roller derby, een beetje een ruige contactsport op rolschaatsen die alleen door vrouwen wordt uitgevoerd. Er zijn twee teams die tegen elkaar strijden op een track, de bedoeling is dat een speler van het ene team de spelers van het andere team inhaalt. Daarbij mogen de spelers elkaar dwarszitten, je mag elkaar bijvoorbeeld omver proberen te duwen.
Het leek me meteen leuk, een niet zo standaard sport, stoer, actief, anders dan anders, en echt een sport waarbij ik me helemaal zou kunnen uitleven. Je moet wel wat durven, maar dat zit wel goed.
Er is alleen een probleem. De sport is relatief nieuw in Nederland en er zijn nog niet zoveel teams. Het dichtstbijzijnde team zit niet echt naast de deur.
Er wordt twee avonden in de week vrij laat getraind. Dat zou betekenen dat ik twee avonden in de week ontzettend laat thuis kom, plus nog een avond als ik zou blijven zwemmen, maar dat zou ik dan waarschijnlijk niet meer doen. Twee avonden in de week niet thuis eten, vroeg weg en laat terug. Of wel thuis eten, er zou op zich tijd voor zijn, maar dat zou betekenen dat ik overdags heen en weer rijd om te werken en ’s avonds nog een keer heen en weer rijd om te trainen. Ik twijfel.
Het lijkt me leuk, maar deze tijden staan me erg tegen. Misschien wel te erg om daadwerkelijk met de sport te beginnen. Misschien moet ik wachten tot er een team dichter bij huis opgezet wordt.
Aan het eind van de maand wordt er een soort van open dag georganiseerd, waarbij je kunt kijken of het iets voor je is. Je kunt dan ook een middag meedoen met de training. Daar ga ik in ieder geval naar toe als er niks tussenkomt, ik ben erg benieuwd.

12 gedachtes over “Will I be a derby girl?

 1. Nooit van deze sport gehoord, het is denk ik ook niks voor mij! Ik zou inderdaad naar de open dag gaan, en misschien kunnen ze je dan ook wat vertellen over het opzetten van een team bij jou in de buurt? Als het wat meer naamsbekendheid krijgt zul je vast niet de enige zijn!

  Like

  1. Ik had er dus tot kortgeleden ook nog nooit van gehoord, het is ook nog niet zo bekend šŸ™‚
   Zelf een team opzetten? Zou een optie kunnen zijn ja. Maar ik ben niet zo’n organisatietalent hoor, en daarbij verder ook nog niet zo bekend met de sport. Maar misschien zijn er inderdaad meer mensen die zouden willen helpen šŸ™‚

   Like

 2. Ja ik ken het, van die film… Heb hem een paar maanden geleden gezien. Het is flink ruig inderdaad. Ik wist helemaal niet dat ze er in Nederland uberhaupt aan deden. Wel stoer van je dat je dit misschien wil gaan doen !

  Like

 3. Ik krijg op je site steeds een melding dat je last hebt van Malware. Had ik ook steeds. Staat als het goed is gekke code in je header. Die moet je even weghalen. Maak voor de zekerheid je header.php unwriteable, zodat het niet meer kan gebeuren.

  Like

 4. Ik heb er ook nog nooit eerder van gehoord, maar het klinkt wel erg gaaf! Zou het stiekem zelf ook wel een keer willen proberen, maar aangezien ik een brokkenpiloot eerste klas ben denk ik dat ik dat toch maar beter niet kan doen… šŸ˜‰

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.