Ziek, zwak en misselijk

Daar zit ik dan, thuis op de bank, een blogje te tikken op een tijdstip waarop ik normaal gesproken aan het werk zou zijn. Ik ben ziek. En niet een beetje, nee, ik heb het hele pakket gekregen, compleet met vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid. Ken je dat, het gevoel dat je zo ziek en moe voelt dat je je afvraagt of het ooit weer overgaat?
Ik bedoel, ik ben wel vaker moe, maar als dat komt doordat ik leuke dingen heb gedaan heb ik door de dag heen gewoon energie, ga ik een avond vroeg naar bed en het is weer over. Nu heb ik al een paar dagen geen energie meer om überhaupt iets leuks te doen, hang ik lamlendig op de bank of in bed en kan ik slapen wat ik wil, maar het lijkt niet genoeg te zijn.
Eigenlijk ben ik bijna nooit ziek. En als ik dan een keer ziek ben werk ik er nog gewoon om door ook nog. Maar gisteren ben ik, voor het eerst sinds een eeuwigheid, ziek naar huis gegaan. Ik kon niet meer, het was gewoon op. Mijn hoofd stond op knappen, tenminste, zo voelde het. Dus ging ik naar huis. Waar ik ging slapen. En op de bank hangen. En weer slapen.
Vandaag zou ik eigenlijk al vroeg moeten beginnen. Gelukkig was er al rekening mee gehouden dat ik er niet zou zijn. Op het moment dat ik eigenlijk had moeten beginnen lag ik nog op één oor. Lief ging het bed uit, ik kon nog even slapen. Hij ging naar zijn werk, ik sliep verder. Uren heb ik geslapen, normaal zou ik het zonde van mijn dag vinden. Toen ik wakker werd voelde ik me in ieder geval een stukje helderder in mijn hoofd. Ik ben even gaan lezen, had ik nu eindelijk de tijd voor.
Van het opstaan begon ik toch weer een beetje hoofdpijn te krijgen, maar ik moest wel uit bed. Ik merkte vanmorgen dat ik ook wel weer wat zin kreeg in eten. En zowaar, mijn ontbijt zit er nog in, al heeft het wel een beetje moeite gekost.
En dan komt het moment dat de verveling toeslaat. Ik voel me nog lang niet goed, maar in ieder geval een stuk beter dan gisteren. Ik heb pas twee tissues volgesnotterd, in plaats van het hele pakje wat ik gisteren al kwijt was om deze tijd. Ik heb zin om van alles te doen, maar ik weet ook dat ik er de energie nog niet voor heb en dat ik beter even goed kan uitzieken. Dus gaat het zoveelste foute tv-programma maar aan. Eens kijken wat er te zien is.

 

8 gedachtes over “Ziek, zwak en misselijk

  1. He wat balen zeg! Ik hoop dat je je snel beter voelt. O en voor de verveling: leuke filmpjes kijken op jouwbuis misschien? Ik kon me er redelijk goed mee vermaken na-mijn-operatie-verplicht-in-bed-liggen-tijd.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.