#Wijvenweek dag 1: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

Ik kwam gisteren verschillende blogjes tegen in het kader van de wijvenweek. Iedereen die mij een beetje kent zal weten dat ik daar natuurlijk erg nieuwsgierig van wordt, wat is dat, de wijvenweek? Gelukkig is google my best friend in zulke gevallen, en al snel was ik er uit. En ik vond het een leuk idee, een vrouwenweek in blogland. Het thema van de wijvenweek is ‘maskers af’. Gisteren had ik niet echt tijd om te schrijven, maar omdat ik toch mee wilde doen komt hier mijn eerste blogje van de wijvenweek. Eigenlijk het blogje van gisteren dus.

Als puber kreeg ik interesse in de make-up, nagellak en dat soort dingen. Dat kwam voornamelijk door mijn nichtje, die er ook al vroeg mee bezig was, en natuurlijk sommige klasgenootjes. Ik geloof dat ik een jaar of twaalf was toen ik van sinterklaas mijn eerste setje oogschaduw kreeg. Maar het was zeker niet zo dat ik me vanaf dat moment iedere dag opmaakte. Ik vond het leuk om ermee te experimenteren, maar ging net zo gemakkelijk de deur uit zonder make-up.

Nagellak was een heel ander verhaal, daar was ik gek op. Maar helaas begon ik op een gegeven moment met nagels bijten, en zelfs ik kon zien dat het er dan niet meer uitzag als je er nagellak op smeerde. Tijdens het nagels bijten heb ik dan ook een lange, nagellakloze periode. Maar toen ik eenmaal gestopt was met het bijten begon ik natuurlijk weer met smeren.
Nu ik wat ouder ben is er niet veel veranderd. Ik vind het bij vlagen heerlijk om mezelf op te maken, maar ik ga nog steeds net zo gemakkelijk met een ‘kaal’ gezicht de deur uit. Ik kan prima zonder make-up, het is wat mij betreft een toevoeging, maar geen must. Maar ik vind het leuk om ermee te werken, bij mezelf of bij anderen. Het enige wat ik zelf niet draag is foundation. Op de een of andere manier staat het me tegen, alsof ik mijn gezicht dichtplamuur. Ik wil niet alles verbergen, en daarbij vind ik het ook niet lekker zitten.
Een paar jaar geleden heb ik de kunstnagels ontdekt, en tegenwoordig zet ik zelf kunstnagels. Dat werkt eigenlijk hetzelfde bij mij: ik vind het leuk om ermee bezig te zijn, kan er mijn creativiteit in kwijt, ik vind ze mooi en de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar om nou te zeggen dat ik kunstnagels MOET? Nee.
Ik denk dat ik meer een part-time beautyqueen ben.
Ik zag dat veel deelnemers foto’s hebben geplaatst bij deze blog. Dat ga ik niet doen. Foto’s van mijn blotebillengezicht, daar zal toch niemand van schrikken.

Een gedachte over “#Wijvenweek dag 1: beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.