Gezien op Netflix

De vorige keer plaatste ik een lijstje met de eerste kerstfilms die ik gezien had op Netflix. Na dat lijstje keek ik er nog twee, maar inmiddels zijn de feestdagen alweer even voorbij, en ben ik natuurlijk ook weer andere dingen gaan kijken.

Foto door John-Mark Smith op Pexels.com

12 gifts of Christmas
Een arme kunstenares vindt werk als personal shopper en ontmoet een gestreste reclameman die algauw inziet dat ze meer in haar mars heeft dan kerstcadeautjes kopen.
Heerlijke zoetsappige feelgoodfilm, precies wat je verwacht van een kerstfilm eigenlijk. De romance zie je natuurlijk al van mijlenver aankomen, maar dat hoort er ook een beetje bij.

A princess for Christmas
Op uitnodiging van een van haar vervreemd familielid reist de jonge Jules Daly met kerst naar een kasteel in Europa, waar de vonken overvliegen tussen haar en een knappe prins.
Het verhaal kwam me in eerste instantie wat bekend voor, maar dat kwam doordat ik kort daarvoor ook een boek gelezen had met een hoofdpersoon die de zorg had over het kind van haar overleden vriendin, net als Jules. Ik hou van dit soort moderne sprookjes, en dan zit je met deze film helemaal goed.

Wednesday
Als Wednesday van school wordt gestuurd door een heerlijk gemene grap sturen haar ouders haar naar de Nimmermeer Academie, de kostschool waar haar ouders verliefd op elkaar werden.
De omschrijving van Netflix doet de serie geen recht. Je moet ervan houden, maar ik vond het echt een heerlijke serie. Ik hou wel van de donkere humor en de horror- en fantasyelementen, dus hier heb ik absoluut van genoten. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen.

The Shannara Chronicles
Na de vernietiging van de beschaving worden drie jonge helden de laatste hoop van de aarde als een groot demonenleger de planeet bedreigt.
Deze serie is gebaseerd op één van de boeken van Terry Brooks, De Elfenstenen van Shannara, dus ik was hier al langer erg benieuwd naar. De serie is niet helemaal gelijk aan het boek, waardoor het spannend blijft ook al weet ik al hoe het afloopt. Het tweede seizoen is zelfs helemaal een nieuw verhaal, met wel elementen uit verschillende boeken. Fijne serie als je van fantasy houdt.

Wat keek jij de laatste tijd?

2 gedachtes over “Gezien op Netflix

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.