20 voor 2020, de eindstand

Vorig jaar maakte ik een 20 voor 2020 lijstje, een rijtje met 20 grote en kleine dingen die ik dat jaar zou willen doen. Helaas liep 2020 iets anders dan verwacht, maar toch was ik positief verrast door de eindstand van het lijstje.

 1. Ik wilde een puntje op mijn bucketlist afstrepen. Daar is het helaas, mede door corona, niet van gekomen.
 2. Ik wilde ook 100 boeken lezen, en dat is me ruimschoots gelukt. Ik eindigde op 114 boeken en ik vond het heerlijk om zoveel te kunnen lezen. Dat was dan weer iets waar ik dit jaar veel meer tijd voor had, en nam, dan anders.
 3. Ik wilde graag veel creatief aan de slag met mijn snijplotter, en dat is ook zeker gelukt. Ik heb veel mogelijkheden ontdekt, en in het voorjaar kocht ik er zelfs een hittepers bij waarmee ik nu ook dingen kan bedrukken. Ik heb veel kunnen maken.
 4. De voortuin opknappen is ook absoluut gelukt. Tijdens de eerste lockdown zijn we daar flink mee bezig geweest en je kent hem niet meer terug. Ik ben helaas vergeten voor-foto’s te maken, maar ik ga nog even zoeken of ik nog ergens oude foto’s heb.
 5. Ik ben twee keer met de epoxy bezig geweest, dus ook dit punt is gelukt. Maar ik heb nog heel veel ideeën om ermee te maken, dus daar ga ik zeker meer mee doen.
 6. Ik wilde een Garmin-uitdaging winnen, en dat is ook gelukt. Ik heb een paar keer meegedaan aan een stappenuitdaging, en het is me gelukt om er één of twee te winnen.
 7. Me verdiepen in Pinterest, daar had ik eigenlijk wel meer mee willen doen. Ik ben wel iets beter op de hoogte dan begin vorig jaar, maar ik ben er nog steeds niet echt actief mee. Eentje om mee te nemen.
 8. Persoonlijke cadeaus geven, dat is mede dankzij corona zeker gelukt. Winkelen was dit jaar een stuk lastiger, dus ik heb veel zelfgemaakte cadeaus gegeven.
 9. Sparen, helaas. Bij het opstellen van de lijst gaf ik aan dat ik nauwelijks spaarde, en dat is eigenlijk niet veranderd.
 10. Doorgaan met het oprapen van zwerfies, dat deed ik al regelmatig en ben ik inderdaad blijven volhouden. Al moet ik zeggen dat het buiten echt een stuk schoner is sinds corona.
 11. Ik wilde ook meer tijd doorbrengen met mijn dierbaren, maar toen gebeurde corona.
 12. Informatie inwinnen over het erfelijkheidsonderzoek borstkanker, heb ik ook vanwege corona nog niet opgepakt.
 13. Een cursus of workshop volgen, ook daar is het helaas niet van gekomen, mede door corona.
 14. Leuke post-its achterlaten op verschillende plekken. Eh, welke plekken? Ik ben niet echt op veel plaatsen geweest in 2020, dus ook deze is mede door corona niet af te strepen.
 15. Genieten van het sporten, dat is absoluut gelukt. Ik heb het sporten ook echt gemist als de sportschool dicht was.
 16. Het medaillebord wat ik had willen maken is nog niet af, daar is het helaas niet van gekomen.
 17. Meer kaartjes sturen is ook gelukt, zelfs mede dankzij corona en allerlei acties die daaruit voortvloeiden.
 18. Een dagje uit met de trein, dat is nog net gelukt voordat corona Nederland bereikte. We gingen een dagje naar Amsterdam.
 19. Meer tijd voor mezelf nemen is, soms noodgedwongen, ook gelukt, en het was heerlijk.
 20. Doorgaan met gezond, bewust en duurzaam leven is in grote lijnen ook gelukt. Al was het puntje ‘gezond’ her en der wel voor verbetering vatbaar.

Al met al helemaal geen slechte score dus. Ik had bewust gekozen voor haalbare dingen. Kleine en grote dingen waar ik graag aan wilde werken of die ik graag wilde gaan doen en zelfs dingen die ik al deed en waar ik mee door wilde gaan. De meeste dingen waar het niet van gekomen is zijn helaas door corona niet gelukt, en dat had niemand van tevoren zien aankomen denk ik. Andere punten kregen juist door corona een extra zetje en zo heeft corona toch nog iets opgeleverd.

3 gedachtes over “20 voor 2020, de eindstand

 1. Dat is het dus, dankzij corona zijn er bij veel mensen dingen gelukt waar ze anders geen tijd voor hadden gehad of genomen. Nu moest je binnen blijven eventueel dus had je tijd voor de grotere klussen in huis bijv. of de tuin. Dat is hier net zo, nog altijd genoeg te doen.

  Al begin ik de winkels nu wel te missen met verjaardagen in de familie in het verschiet in deze maand vooral ook. Komt goed!

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.