Gelezen | Waterfire Saga van Jennifer Donnely

Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.
Wanneer de pijl van een moordenaar Sera’s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreig
t.

Waterfire saga 1 - Deep blue

Door alle positieve verhalen die ik over deze serie las wilde ik hem al een tijdje graag lezen. Ik dacht dat het een trilogie was, maar de serie bleek uit vier boeken te bestaan. Hierdoor heb ik het laatste deel, De Zwarte Parel, in het Engels gelezen, want zelfs als e-book is hij in het Nederlands niet meer te vinden. Op zich is dat geen probleem, de omschakeling is niet lastig.
En de positieve reacties op deze serie zijn wat mij betreft hartstikke terecht. Een verhaal over girlpower, vriendschap en moed, in een prachtige onderwaterwereld die je tijdens het lezen bijna voor je ziet. Er komen af en toe leuke woordspelingen voorbij en daar hou ik wel van. Het verhaal is spannend en meeslepend, met onverwachte wendingen. Het is vlot geschreven en omdat het geen dikke boeken zijn vlieg je er doorheen.
De personages maken tijdens het verhaal een enorme groei door, en als lezer krijg je dat goed mee. Het is niet moeilijk om je in te leven in de personages.
De Waterfire Saga is een aanrader voor wie graag fantasy leest en een nieuwe wereld wil ontdekken.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.