Recept | Tzatziki

Vooral met dit warme weer vind ik tzatziki een erg lekker sausje. Lekker fris en het smaakt bij heel veel dingen lekker. Ik zag dat ik mijn recept nog niet eerder heb gedeeld hier, dus dat doe ik nu.

Ingrediënten voor een schaaltje
6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
1/2 komkommer
verse bieslook

Doe de yoghurt in een kom. Schil de komkommer, schraap de zaden eruit met een theelepeltje en rasp hem grof. Laat de komkommerrasp uitlekken in een zeef en/of druk met een lepel het meeste vocht eruit. Doe de uitgelekte komkommer bij de yoghurt. Pers de knoflook boven de kom. Snijd of knip de bieslook fijn en voeg deze toe. Alles mengen en klaar. Simpel, maar veel lekkerder dan een potje uit de supermarkt.

Om het vegan te maken kun je natuurlijk een vegan variant van yoghurt gebruiken.

3 gedachtes over “Recept | Tzatziki

  1. Tzatziki is altijd lekker, alleen geloof ik dat in het originele recept (Turkije – Griekenland) geen bieslook maar dille en/of mint erin hoort. Bieslook wordt in die landen überhaupt niet gebruikt. Verder maak ik het vaak van griekse schapenjoghurt. Maar dat is niet altijd even makkelijk te krijgen. Ook doe ik er nog een scheutje olijfolie in, maar weet eigenlijk niet of dat moet. Van onze griekse kok heb ik begrepen, dat hij de griekse joghurt nog een halve dag in een zeef laat uitlekken, om de tzatziki dikker te krijgen. Is ook mogelijk. Succes en kale orexi!

    Like

  2. Het is ook zo simpel, en toch, maak ik het nooit, hahahaha Ik zou er eventueel iets meer knoflook bij doen ook. Maar dat is persoonlijk, en wat ook nog kan, wat druppels limoen erbij, fris 😉

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.