Gezien op Netflix

He, jij was toch gestopt met Netflix? Klopt, maar mijn lijst met dingen die ik graag wilde kijken groeide, en toen ik een nieuwe gratis maand aangeboden kreeg zwichtte ik toch weer. Ik begon met series die ik eerder gevolgd heb en waar nieuwe afleveringen van toegevoegd waren, maar keek ook nieuwe dingen.

Once Upon a Time 4x16: Poor unfortunate soul | Series On Day

Once Upon A Time
De eerste zes seizoenen heb ik in sneltreinvaart gekeken, ik heb zo genoten van deze serie. Over het zevende en laatste seizoen hoorde ik wisselende verhalen, de één was enthousiast, de ander totaal niet.
Ik had geen idee wat ik moest verwachten, wat mij betreft was het verhaal wel ‘af’ bij het zesde seizoen. Het leek een beetje op uitmelken vond ik, maar tegelijkertijd vond ik het ook heerlijk om weer weg te duiken in die wereld en de personages nog een keer te zien. En het was goed genoeg om spannend te zijn. Kortom, het had niet per se gehoeven, maar ik vond het toch leuk dat het seizoen er is. Maar ik miste Emma wel.

Shadowhunters
De laatste afleveringen van Shadowhunters keek ik vlak voordat ik mijn abonnement opgezegd had. Het was onzeker of er nog meer afleveringen zouden komen, maar ik hoopte natuurlijk van wel.
En ik werd niet teleurgesteld, er waren inderdaad nieuwe afleveringen. De serie is nu wel echt afgelopen, het verhaal is klaar. En toch is er wel ruimte om het weer op te pakken als ze toch een vervolg willen maken.
Het was weer spannend als vanouds, juist omdat de serie zo’n totaal andere verhaallijn volgt dan de boeken. Ik blijf erbij dat de serie de boeken niet kan evenaren, maar het is wel een leuke aanvulling.

Sex Education
Over deze serie hoorde ik zoveel positieve verhalen dat ik deze wel als volgende op mijn lijstje moest zetten. Het is een korte serie, acht afleveringen, en ik was er vrij snel doorheen, maar er komt een tweede seizoen.
Ik heb hardop gelachen om de droge humor, en de personages zijn steengoed. Zo goed dat ik soms letterlijk tegen ze wilde schreeuwen. En naast dat het gewoon een leuke serie is worden er belangrijke maatschappelijke onderwerpen en taboes aangekaart. Aanrader, ik kan niet wachten op seizoen 2.

The Chilling Adventures of Sabrina
Van deze serie heb ik tot nu toe alleen de eerste aflevering gekeken. Niet omdat het slecht was, maar het is gewoon niet zo mijn ding. Ik was vooral aan het vergelijken met de ‘oude’ Sabrina, ook omdat dezelfde namen gebruikt werden voor de personages. Persoonlijk had ik andere namen en een andere titel gebruikt. Misschien geef ik het later nog een keer een kans, maar ik ga eerst andere dingen kijken die ik nog wil zien.

Wat zijn jouw aanraders?

11 gedachtes over “Gezien op Netflix

 1. Sabrina bestond al? Zo zie je maar dat het helpt als je iets nog helemaal niet kent, ik heb inmiddels seizoen 2 ook al uit en wacht nu op 3…

  Tip, the Order, serie… Ik verwachtte er niets van… maar zat meteen na aflevering 1.. vast…

  Bates Motel… wij starten aan seizoen 5, had ik allang klaar kunnen hebben, maar wij kijken dat samen, dus ja, dit ligt nu even stil omdat we ook NCIS en hawaii Five o kijken gewoon, vele seizoenen door elkaar uitgezonden op gewone tv, hahaha

  De andere series, shadow hunters, was ik aan gestart maar in seizoen 2, werd het mij te onwerkelijk… te veel fantasy… Once upon a time, oeh, dat is alweer eeuwen terug voor mijn gevoel dat laatste seizoen, en inderdaad, had niet gehoeven, maar het kan wel, spannend genoeg en leuk genoeg ook, en ja, Emma wordt gemist.

  Andere tips? nee, dus, want ik loop zelf achter, hahaha

  X

  Like

 2. Aah heel leuk! Once upon a time lijkt mij ook erg goed. Mijn favorieten zijn the 100, la casa de papel, tiempos de guerra, las chicas del cable en straner things. Échte aanraders als je het mij vraagt. Ik schreef er ook een artikel over! 😊

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.