Vega-test | falafel

falafelIk was altijd een beetje ‘bang’ voor falafel, het leek me eigenlijk helemaal niet lekker. Maar ergens was ik ook wel nieuwsgierig, dus ik probeerde het toch. En ja, ik vond het heerlijk. Ik heb intussen verschillende merken geprobeerd, dus tijd om ze op een rijtje te zetten. Maar wees gewaarschuwd: geen enkel pakje haalt het bij de falafel die je zelf maakt of in een restaurant krijgt.

Vivera – Falafel
Vivera omschrijft de falafel als ‘pittige balletjes’, maar dat pittige mis ik een beetje. Ze zijn wel lekker, maar voor iets wat als ‘pittig’ omschreven wordt was het iets anders dan ik had verwacht.
Ik heb ze in een pan gebakken, en ik probeerde ze op de barbecue. Uit de pan zijn ze het lekkerst, van de barbecue zijn de balletjes een beetje aan de droge kant.
★★★☆☆

Garden Gourmet – Falafel SpicyFalafel spicy
Deze was wel pittiger. Lekker, dat geeft net wat extra, als je tenminste van een beetje pittig houdt. Ik heb deze in een wrap gegeten, met tzatziki, sla en gegrilde groenten. Ik heb ze daarvoor eerst in een pan gebakken en daarna laten afkoelen. Natuurlijk heb ik er ook wel één warm geproefd, en zowel warm als koud vond ik deze erg lekker. Het lekkerste pakje wat ik tot nu toe gevonden heb.
★★★★☆

Meat Free Days – Falafel
Meat Free Days is het vegetarische huismerk van de Aldi. Qua smaak zijn deze vergelijkbaar met de falafel van Vivera. Ze zijn wel een beetje droger, maar niet zo erg dat het niet meer lekker is. Het voordeel van deze is dan wel weer dat ze het goedkoopst zijn. Ook bij de falafel van de Aldi mis ik het pittige een beetje.
★★★☆☆

4 gedachtes over “Vega-test | falafel

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.