Vega-test | filets en steak

vegaeDe drukke feestperiode is voorbij, dus vandaag heb ik eindelijk weer een nieuwe vega-test. Stukken vlees als filet en karbonade heb ik altijd erg lekker gevonden. Gelukkig zijn er lekkere vegetarische filets, maar voor een goede vega-karbonade hou ik me aanbevolen.

Vivera – Spinazie Kaas Filet
Dit was één van de eerste vleesvervangers die ik ooit proefde. Ik was destijds een beetje ‘bang’ voor de soja-achtige dingen en ging voor een veilige combinatie van dingen die ik sowieso lekker vond. En dat is absoluut geslaagd. Ik hou van spinazie, ik hou van kaas, en de combinatie is super. Beide smaken komen duidelijk naar voren in deze filet. Het enige jammere is dat hij qua structuur niet echt op filet lijkt. Maar dat lijkt me met deze ingrediënten ook erg lastig na te maken, dus ik stoor me daar niet aan.
★★★★☆

Jumbo Veggie Chef – Vegetarische Gemarineerde FiletJumbo Woezel & Pip Vegetarische Sticks (210g) - Prijzen en ...
Helaas kom ik niet zo vaak bij de Jumbo omdat dat verder is dan de meeste andere supermarkten, maar als ik er kom gaat deze standaard mee.
Het is een oosters gemarineerd stuk ‘vlees’ wat vergelijkbaar is met kipfilet. Ik vind deze erg lekker, en ook de structuur is echt vleesachtig. Daar moet je wel van houden dus, als je liever geen dingen eet die te echt lijken, dan kun je deze beter laten liggen.
Erg lekker op de barbecue, of gewoon bij de normale maaltijd. En ik moet het nog proberen, maar ik denk dat deze ook erg lekker is in de bami of nasi.
★★★★★

Vivera – Biefstukc
Deze volledig plantaardige steak was voor iedereen een verrassing geloof ik. De meningen erover waren verdeeld, maar ik kon niet wachten tot ik hem kon proeven. Helaas duurde het even voordat hij ons dorp had bereikt.
Ik hoor overduidelijk bij de enthousiaste groep, het is één van mijn favoriete producten geworden. Ik heb hem regelmatig in huis, vooral omdat je hem op zo veel manieren kan gebruiken. Op de barbecue, op een broodje, maar ook in stukjes door bijvoorbeeld pasta of stamppot, of zelfs als boeuf bour­guig­non.
Het meest bijzondere aan deze steak is  wel dat  hij ‘bloedt’. Dat had van mij persoonlijk niet zo gehoeven, maar voor de mensen die de echte biefstukervaring missen kan het zeker werken.
★★★★★

 

3 gedachtes over “Vega-test | filets en steak

  1. Je bent duidelijk een stuk creatiever dan ik, ik eet de biefstukc altijd gewoon bij de aardappels en groente. Goed idee om er eens wat anders mee te doen!

    Ik houd helemaal niet van echte biefstuk en ook niet van bloed dat uit vlees loopt, maar ik vind het briljant dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat er rodebietensap uit de biefstuk loopt.

    Vivera is trouwens deze week 50% korting bij Plus, dus ik ga inslaan!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.