Vega-test: Worst

worstEen nieuwe donderdag, een nieuwe test! Vandaag vergelijk ik worsten, één van de eerste vleesvervangers die ik ooit proefde. Ik proefde tot nu toe vier verschillende worsten, en die zet ik op een rijtje.

Hoogvliet Slagers rookworst (1 stuk) - Prijzen en ...De Vegetarische Slager – Little Willies
Allereerst echt bonuspunten voor de naam van deze dingen! Een klein worstje, maar absoluut mijn favoriet uit deze categorie. De worstjes zijn lekker gekruid, en ook de structuur is net echt. Het enige nadeel: ze zijn zo snel op.
Ik legde ze op de barbecue, en ik probeerde ze uit de pan, en op beide manieren zijn ze erg lekker.
★★★★★

Albert Heijn – BraadworstBraadworst
Albert Heijn zelf omschrijft dit als een lekker mals worstje met een sappige bite, en dat klopt zeker. Een erg lekkere braadworst, die zeker niet onder doet voor de vleesvariant. De smaak is goed, en de structuur is ook lekker worstig. Ik heb deze alleen van de barbecue geproefd, maar ik denk zeker dat ze het in de pan ook erg goed doen.
★★★★★

Vegetarische braadworstGarden Gourmet – Vegetarische Braadworst
Dit was de eerste vegetarische variant van de braadworst die ik probeerde, en ik vond hem erg lekker. Wat ik wel jammer vond was de structuur van deze braadworst, die vond ik iets te stevig, en dat maakte dat je goed het verschil merkte met een braadworst van vlees. Deze proefde ik uit de pan, maar hij kan vast ook prima op de barbecue.
★★★★☆

De Vegetarische Slager – BratwurstBratwurst
Van deze maakte ik een lekker broodje braadworst. Heerlijk op een hard broodje met gebakken uitjes en saus. Qua smaak een erg lekkere worst, hij lijkt net echt, maar de structuur vond ik net iets minder worstachtig dan die van de Little Willies. Deze is voor mij ook het makkelijkst te verkrijgen, dus ik heb hem regelmatig in de vriezer liggen.
★★★★☆

5 gedachtes over “Vega-test: Worst

  1. Weet jij wat mijn favoriet is? Een saucijzenbroodje gemaakt van Little Willie! Heel makkelijk: plakje bladerdeeg laten ontdooien, Little Willie erin rollen, 20 minuten in de oven en klaar.

    Like

  2. Little Willies haha geweldige naam. Door jouw blogs wordt ik steeds nieuwsgieriger naar vega vleesvervangers. Ik ben nl. een echte vleeseter maar wil eigenlijk toch ook iets minderen met vlees zonder dat ik het gevoel heb iets te missen. Ga daarom vooral door met dit soort blogs!!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.