Week Zonder Vlees: fooddiary

wsi-imageoptim-banner-formaat-3Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar deze week was de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief van De Hippe Vegetariër om meer bewustwording te creëren en een flexitarisch eetpatroon te promoten.

Nou eet ik al vrijwel geen vlees meer, dus ik heb eigenlijk niets speciaals gedaan deze week. Toch bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn om een eetdagboekje te delen en zo toch een beetje aandacht aan deze week te geven.
Helaas bedacht ik dat pas later in de week, waardoor ik vrijwel geen foto’s van eten heb. Gebruik je verbeelding!

Maandag:
Ik begon de dag met een lekker gebakken eitje. Ik werk het best op een eiwitrijk, uitgebreid ontbijt waar ik lang vol van zit. Ik at er twee volkoren boterhammen bij en een kop koffie.
Mijn lunch is meestal niet zo boeiend. Ik at twee boterhammen met sambal-smeerkaas, en een kopje bouillon.
In de avond aten we macaroni, met extra groente. Niks speciaals, maar als er maar genoeg andere vulling doorheen zit mis je het gehakt helemaal niet.
Tussendoor at ik vooral fruit.

Dinsdag:
Vandaag ontbeet ik iets gehaaster, ik was aan de late kant. Twee boterhammen met vegetarische smeerworst met tuinkruiden, maar ik merkte al snel in de ochtend dat ik weer honger kreeg.
Mijn lunch was hetzelfde als mijn ontbijt, de smeerworst moest op. Ik nam er weer een kopje tuinkruidenbouillon bij.
In de avond aten we bloemkool met groentesaus en aardappelen. Ik had er een plantaardige visburger van Vivera bij. Die zijn nog vrij nieuw, en ik ben er gek op. Ze zijn echt vergelijkbaar met een echte visburger, ik kan er van blijven eten.
Tussendoor aardbeien en mandarijnen.

Woensdag:
We hadden een feestje, en ik was daarvoor een dag vrij. We ontbeten met een kaascroissantje, niet zo gezond, maar wel erg lekker.
Als lunch at ik een broodje met kaas, terwijl de anderen aan de knakworst zaten. Ook had ik een pannenkoek met poedersuiker.
In de avond kregen we macaroni. Ook hier zat er lekker veel groente in gelukkig.
Tussendoor was er popcorn, M&M’s, chips en in de avond wijn.

img_0858

Donderdag:
Vandaag deed ik het rustig aan. Woensdag was een volle dag qua eten, dus een balansdagje was wel op zijn plaats. Ik ontbeet met crackers en smeerkaas.
Mijn lunch bestond uit twee volkoren boterhammen met vegetarische smeerworst.
Ook het avondeten hielden we makkelijk en licht. Het werd aardappelpuree, doperwtjes met worteltjes en ik had nog een visburger.

Vrijdag:
Ik ontbeet nog een keer met een gebakken eitje op twee volkoren boterhammen.
Als lunch had ik crackers met zaden en smeerkaas met tuinkruiden en een lekker kopje bouillon.
Als avondeten stamppot boerenkool. In plaats van de echte spekjes probeerde ik een keer de plantaardige spekcjes van Vivera, maar dat was niet zo mijn ding. Ze waren goed te eten hoor, maar ik geloof dat ik mijn stamppot lekkerder vind zonder.
Tussendoor had ik cake, een collega was aan het bakken geslagen. En ik heb een paar paaseitjes geproefd bij de HEMA.

Wat we morgen eten dat weten we nog niet, en zondag eten we de rest van de boerenkool op.
Je ziet, ik heb helemaal niks bijzonders gedaan, en het kost me ook totaal geen moeite meer. Ik denk niet dat dit eetdagboek nou zo inspirerend is, maar ik had al zo lang plannen om een keer een dagboekje bij te houden, dus bij dezen. Ik had het leuk gevonden om inspirerende recepten te delen, maar daar is het simpelweg niet van gekomen deze week. Die houden jullie van me tegoed.

Heb jij meegedaan aan de Week Zonder Vlees?

7 gedachtes over “Week Zonder Vlees: fooddiary

 1. Het is mooi om te zien dat meer mensen proberen om minder vlees te eten. En dat je rustig een hele week zonder vlees kan, dat dat helemaal niet zo’n opoffering is als sommige mensen misschien denken.Wij hebben er niet aan meegedaan, want … ehm, dat wisten we dus al. Ik geloof dat we de afgelopen week kip gegeten hebben en plakjes salami: dat is het. De rest was vegetarische notenburgers en dat soort dingen. Het hoeft voor mij niet zo zeer vervanging te zijn met iets wat op vlees lijkt. Ik zie die producten als producten op zich. Hoewel ik moet toegeven, dat de jumbo veggie-hamburgers eigenlijk best wel een soort zelfde ‘bite’ hebben als een beetje droge hamburgers. En de vega-filetlapjes zouden heel lekker passen bij een bami schotel.
  Bij ons in huis zijn de huisdieren denk ik de grootste vleeseters bij elkaar. Maar dat is ook natuurlijk.

  Like

  1. Vind ik ook, huisdieren moet je niet dwingen om vega te eten imo. Voor katten schijnt het zelfs superslecht te zijn, die hebben vlees nodig. Als je daar zo veel moeite mee hebt dan moet je maar een konijn nemen.

   Like

 2. Ik heb deze keer niet meegedaan omdat ik niet altijd zelf eten maakte en vegetarisch eten dus niet altijd even gemakkelijk was. Ik eet normaal gezien al vrijwel geen vlees of vis meer, dus op zich is het prima zo. Ik zie mezelf als ik eerlijk mag zijn dit jaar nog vegetariër worden. 🙂 Ik zou vooral sushi missen, denk ik. Vlees eet ik sowieso al niet graag.

  Like

 3. Ik heb nog nooit gehoord van sambalsmeerkaas. Klinkt super lekker! Als ik kaas eet, doe ik meestal wel sambal of mosterd op mijn boterham. Ik eet al zo’n tien jaar vegetarisch, dus ik deed automatisch mee aan deze week 😉 Heel leuk om weekmenu’s te zien van bloggers die mee hebben gedaan aan die week.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.