4x vegetarisch hartig broodbeleg

vegaVoordat ik definitief besloot om te gaan minderen met vlees at ik het liefst vleeswaren op mijn brood. Ik hou van hartig, en minder van zoet op mijn brood, hoewel ik dat op zijn tijd ook wel lekker vind hoor. Maar als vlees niet ‘mag’, wat is dan wel lekker op de boterham?

Ik werd er eigenlijk een stuk creatiever van. Mijn boterhammen met vlees waren nou niet echt creatief te noemen. Tijd dus om wat spannendere combinaties te proberen, en een aantal lekkere combi’s deel ik graag met jullie.

Kruidenkaas met komkommer: ik vind komkommer sowieso lekker met kaas, maar met de kruidenkaas van een willekeurig merk vond ik het nog lekkerder. Heerlijk fris, maar toch vullend genoeg voor de lunch. Kruidenkaas is meestal vrij sterk, ik vind een dun laagje het lekkerst, dan komt de komkommer ook het best tot zijn recht.

Kaas met appelstroop: een goede oude vriend, ik was hier als kind al gek op, en af en toe koop ik een pot appelmoes en dan maak ik daar graag deze combinatie mee. De laatste tijd eet ik het veel vaker dan vroeger, zo lekker.

img_8535

Oude kaas met veggiespread: niet echt een standaardcombinatie geloof ik, maar ik vind het heerlijk. De typische smaak van oude kaas gaat wat mij betreft erg goed samen met de frisse veggiespread. De spread van de Aldi vind ik zelf erg lekker.

Mozzarella met pesto en basilicum: ik ben gek op mozzarella, maar ‘los’ doet het niet zo veel vind ik, het moet wel gecombineerd worden. Ik had een verse basilicumplant, en die doet het erg goed met mozzarella. De pesto maakt het af. Een tomaatje erbij had het nog beter gemaakt denk ik, maar die had ik helaas niet in huis.

Roomboter met zeezout: zo simpel, maar zo lekker. Een laagje roomboter bestrooien met een subtiel beetje zeezout.

Andere lekkere combinaties zijn natuurlijk de bekende kaas met mosterd, kaas met komkommer, kaas met mosterd én komkommer.
Er zijn ook vleesvervangers voor op brood, tot nu toe heb ik alleen de vegetarische smeerleverworst geproefd, volgens mij die van de AH, en die vind ik in ieder geval erg lekker.
Of natuurlijk een eenvoudig gekookt eitje met wat zout en peper, heerlijk.

Wat eet jij graag op je boterham?

 

8 gedachtes over “4x vegetarisch hartig broodbeleg

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.