Gelezen: het meisje dat van IS won van Farida Khalaf

Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd en gevangengehouden, hadden me nu verpatst. Voor geld hadden ze me aan andere mannen doorgegeven, die met me konden doen wat ze wilden. Ze beschouwden me als hun bezit, hun ‘slavin’. Farida Khalaf is achttien als haar bergdorp in Noord-Irak wordt overvallen door IS-terroristen. Ze vermoorden alle mannen en nemen de vrouwen als gevangenen mee. Samen met haar nichtje Evin wordt Farida op een slavinnenmarkt in Raqqa als koopwaar aangeboden. Ze verzet zich op alle mogelijke manieren maar wordt uiteindelijk verkocht, mishandeld, half doodgeslagen en… van haar eer beroofd; het ergste wat haar kon overkomen. Farida wordt diverse keren doorverkocht, en elke keer wordt de hel die haar leven is nog erger. Meer dood dan levend komt ze terecht in een afgelegen IS-containerkamp, waar ze op wonderbaarlijke wijze wordt herenigd met haar nichtje Evin. Hierdoor hervindt Farida haar levensmoed en beraamt ze zorgvuldig een zeer gevaarlijk ontsnappingsplan…

Het meisje dat van IS won is het waargebeurde verhaal over Farida en de vreselijke dingen die zij heeft moeten doormaken.
Het verhaal begint met haar leven zoals het was voordat haar dorp door de terroristen werd aangevallen, gelukkig en rustig. Maar dan verandert alles…
Het meisje dat van IS won is een ontzettend heftig verhaal, onbegrijpelijk dat zulke dingen gebeuren in de wereld van nu. Het verhaal is levendig geschreven, net of je er zelf bij bent, en dat maakt het nog intenser.
Wat dit meisje heeft moeten meemaken is op zijn zachtst gezegd afschuwelijk, en helaas keiharde realiteit. Nu heeft dit verhaal, zoals de titel al wel doet vermoeden, een goede afloop, maar dat geldt helaas niet voor vele andere slachtoffers.
Het boek is goed geschreven, leest prettig weg en neemt je mee in het verhaal. Ik had het in twee dagen uit. Het raakt je en laat je niet los. Het is geen leuk verhaal, maar wel heel mooi neergezet en het zet je toch even met beide benen weer op de grond. Wat hebben we het hier toch goed met elkaar. Indrukwekkend en meeslepend, dit meisje is een heldin.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

6 gedachtes over “Gelezen: het meisje dat van IS won van Farida Khalaf

  1. Lijkt mij een mooi boek en ik vind het ook belangrijk dat we beseffen hoe anders het kan gaan op de wereld en dat we in Nederland een goed leven hebben.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.