Gelezen: Veertien van Dean Kootz

51e8cd3250a632-51474274John Calvino, 34 jaar en politierechercheur, ondervraagt een puber in een inrichting voor geesteszieke patiënten met zelfmoordneigingen. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak doet John ergens aan denken.
Twintig jaar eerder had de jonge John Calvino in de nacht van zijn veertiende verjaardag zelf het vierde slachtoffer moeten worden van een seriemoordenaar. Hij ontsnapte ternauwernood, maar de moordenaar kwam daarbij om het leven.
De misdaden in heden en verleden lijken met elkaar verbonden. Langzaam bekruipt John het angstige voorgevoel dat hij weet wie het volgende slachtoffer zal worden: over 33 dagen viert zijn zoon zijn veertiende verjaardag.  

Zoals de voorkant van het boek en de tekst op de achterkant aangeven dacht ik met Veertien een goede thriller in mijn handen te hebben. Maar de eerste hoofdstukken waren zo bizar, dat ik zelfs Google er even bij gepakt heb om te kijken wat voor genre ik eigenlijk aan het lezen was. Het werd omschreven als paranormale thriller / horror, ik had al zo’n vermoeden bij het lezen.
Een genre wat ik zelf niet snel uit zou kiezen, hoewel ik graag fantasy lees geef ik bij thrillers toch de voorkeur aan iets realistischers. Maar ik zat er al te diep in om het weg te leggen, want spannend was het zeker.
Anders dan in de meeste boeken weten we al vrij in het begin met ‘wie’ we te maken hebben. Maar ondanks die wetenschap weet de schrijver toch een retespannend verhaal neer te zetten met de nodige kippenvelmomenten. Het verhaal is mysterieus, gaandeweg wordt steeds meer duidelijk over hoe het in elkaar zit, en de moordenaar is ongrijpbaar. Gaat het John lukken om zijn gezin te redden?
Ik had het boek gekocht omdat ik veel positiefs had gehoord over Dean Kootz, en dat was zeker niet onterecht, ik ben wel enthousiast over dit boek. Heb ik een nieuw favoriet genre gevonden? Nee, dat niet, maar ik ben zeker bereid om vaker zo’n uitstapje te maken.
Aanrader dus als je van spannende boeken houdt. Het is geen realistische thriller, maar ook ‘niet horror genoeg’ om de horrorhater teleur te stellen.
Zo blijkt dat het best leuk kan zijn om een genre wat je normaal niet snel zou kiezen toch een kans te geven.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

5 gedachtes over “Gelezen: Veertien van Dean Kootz

  1. Je weet, ik heb niet zo veel met spannende boeken, wel met historische romans op dit moment, binnenkort hoop ik, als ik de tijd krijg, dat ik weer een nieuwe recensie zal kunnen maken over het boek waar ik nu in bezig ben, hahaha

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.