NaNoWriMo 2016

nanowrimo_2016_webbanner_participantDe tijd vliegt, het jaar is al weer bijna voorbij. Nog even en we gaan november in, en dat betekent natuurlijk NaNoWriMo. Voor de vijfde keer ga ik vijftigduizend woorden schrijven in november. Doe je ook mee?

In 2012 maakte ik voor het eerst kennis met NaNoWriMo, National Novel Writing Month. Ik haalde het, maar eigenlijk was ik zo ontevreden over het verhaal dat ik het verhaal zelf niet af heb gemaakt. Ik heb hem wel bewaard, om misschien ooit verder uit te gaan werken.
En met dat eerste jaar was een verslaving geboren. Het dagelijks veel schrijven, de gezelligheid op het forum, tegen elkaar strijden in de chat. Zo veel schrijvers wereldwijd, die voor een maand allemaal de neus dezelfde kant op hebben staan, het is echt hartstikke leuk. 2013, 2014 en 2015 volgden, en ik haalde de vijftigduizend ieder jaar weer, al heeft het er vorig jaar wel echt om gespannen. Op het laatste moment haalde ik het alsnog.
Dit jaar hoop ik het ruim te halen. Voor het eerst heb ik echt een beetje voorbereid, meer dan het onderwerp en wat hoofdlijnen. Ik ga voor een verhaal wat buiten mijn comfortzone ligt, science fiction/distopian, en ik ben zelf erg enthousiast over mijn idee. Maar daar ga ik verder lekker nog niet te veel over uitweiden, eerst maar eens kijken of ik nog steeds zo enthousiast ben als november voorbij is. Ik ben erg benieuwd, en ik heb er zeker weer zin in.

Doe je ook mee?

3 gedachtes over “NaNoWriMo 2016

  1. Wauw, wat heb je al vaak meegedaan! Ik vind het wel spannend. Heb geen idee hoe het zal gaan allemaal. Ik zal de chat eens gaan opzoeken. Daar hoorde ik gisteren ook iemand over. Ik wens je alvast heel veel succes!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.