Toch nog goede voornemens/doelen/plannen/whatever

1655899_10153543575914475_5270064997513252712_nIeder jaar weer neem ik me voor om geen goede voornemens te maken. Het is algemeen bekend dat het grootste deel van de bevolking zich daar toch niet aan gaat houden, en ik ben daar over het algemeen één van.
En toch trap ik er steeds weer in. Zo ook nu.

Vorig jaar deed ik het anders. Geen goede voornemens, wel dromen en doelen in verschillende gebieden. Zoals je gisteren kon lezen heb ik de helft behaald, en ik ben best tevreden over de score.
En toch maak zit ik nu, een kleine anderhalf uur voor het eind van het jaar, weer goede voornemens te maken. Waarom? Omdat er toch wel dingen zijn die ik graag wil bereiken, en omdat ik het leuk vind om ze op te schrijven.

10 kilo afvallen
De meesten van jullie zullen ondertussen wel weten van mijn eeuwige strijd. Een gezond gewicht halen in een jaar is waarschijnlijk een mission impossible. In theorie haalbaar, maar ik ken mezelf. Dan stel ik een onrealistisch doel, ik stort me er vol in, raak teleurgesteld en het gaat mis. Tien kilo in een jaar tijd moet haalbaar zijn. En meer is altijd mooi meegenomen.

10 kilometer hardlopen
Aan één stuk dan he. Moet lukken in een jaar tijd. Het liefst zou ik de vijftien zelfs aantikken.

Mijn minimum skills halen
Dat was voor afgelopen jaar niet zo realistisch, maar goed, dat wist ik nog niet toen ik hem opschreef. Maar nu ik een jaar aan het skaten ben lijkt het me zeker haalbaar om het voor het eind van het jaar te halen.

Mijn diploma halen en mijn salon officieel openen
Lijkt me duidelijk. En absoluut haalbaar.

Heel veel genieten
Leuke dingen doen, stilstaan bij kleine gelukjes, wandelen, hardlopen, skaten, lezen, creatieve dingen doen, nieuwe dingen doen, ontspannen. Het minst concrete maar waarschijnlijk wel het gemakkelijkste voornemen.

Nog wat andere plannen:
Eigenwijs als ik ben heb ik toch weer een reading challenge ingesteld voor dit jaar. Twintig boeken, iets minder dan dit jaar, iets meer dan ik daadwerkelijk heb gelezen.
Ik heb me ingeschreven voor de 5 km Stevensloop in Nijmegen in maart, wil eigenlijk de Night Run Festival weer gaan lopen en heb nog een aantal andere runs op het oog.
Ik wil ook een obstacle run gaan doen, onder andere door financiele tegenvallers is het daar dit jaar niet van gekomen, hopelijk in het nieuwe jaar wel.
We willen op vakantie, in of na de zomer, waar naar toe beslissen we te zijner tijd wel.
Ik wil veel brieven en postcrossingkaartjes gaan versturen en natuurlijk lekker doorgaan met bloggen en schrijven.
En ik hoop dat er nog veel meer leuke dingen op mijn pad mogen komen.

Voor het nieuwe jaar wens ik jullie alle goeds, heel veel geluk en gezondheid en ik hoop dat al jullie dromen mogen uitkomen! Tot in het nieuwe jaar!

10 gedachtes over “Toch nog goede voornemens/doelen/plannen/whatever

 1. Oh maar dit zijn wel doelen, zeg dan liever doelen, in de lijn der verwachting omdat je er al mee bezig bent, en dat is goed! Meestal maken mensen van die voornemens die onhaalbaar zijn en daarom stoppen ze ermee 😀 Mooi lieverd en ja, ook jouw kaartje kwam alsnog op de valreep binnen, en hangt aan de muur 😉 Dank je wel!

  Even een standaard tekst omdat iedereen nu met de beste wensen komt, en ja, het is ook gemeend, anders kom ik de volgende woorden niet bij jou brengen 😉

  Ik wens iedereen een fijn NIEUWJAAR toe! Dat alle wensen die jij of jullie ook maar hebben, uit mogen komen of in elk geval, gezaaid zijn of mogen worden. Want ik wens iedereen heel veel liefde, licht, gezondheid, rijkdom, weelde en geluk toe in 2016, maar ook ver daarna! ❤

  Like

 2. Wat een hoop mooie doelen voor dit jaar 🙂 Ik hoop dat je eind van dit jaar hierop terugkijkt en het meeste van je lijstje kunt strepen. Happy new year!

  Like

 3. Happy New Year!
  Mooie doelen/voornemens. Ik wil ook graag afvallen, maar durf er geen getal meer aan te verbinden. 10 kilo in een jaar lijkt inderdaad realistisch.
  Ik wens je veel succes.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.