Kilo’s knallen: goed nieuws + update afgelopen maand

http://www.ronhaans.nl

Een maand geleden was ik voor het laatst bij de diëtiste. Toen was ik aangekomen en hebben we de richtlijnen aangepast. Hoe is het deze maand gegaan, en wat heeft mijn lijf gedaan?

De eerste weken ging het eigenlijk helemaal niet goed. Ik kreeg honger als ik me aan de nieuwe richtlijn hield. En dat gebakje op het werk wordt wel heel verleidelijk als je om drie uur ’s middags zit met een maag die zo hard rammelt dat een rijstwafel dat niet meer kan verhelpen.
Onbewust liet ik het steeds meer los, tot ik halverwege de maand op de weegschaal ging staan. Tot mijn grote schrik was er weer bijna twee kilo bij gekomen. Niet zo gek natuurlijk op die manier. Het sporten liep ook al niet zoals ik zou willen, door mijn hardnekkige verkoudheid was de zin er niet echt, en dat we in de herfstvakantie geen derbytraining hadden werkte ook niet echt motiverend.
Maar mede door dat gewicht ging er een knop om. Ik pakte mijn oude richtlijnen weer op, de nieuwe versie was duidelijk te weinig. En zoals je in mijn weekoverzicht hebt kunnen zien heb ik afgelopen week behoorlijk veel gesport. Het met zijn allen iedere dag updates plaatsen in november in de Stoere Vrouwen facebookgroep werkt ook erg motiverend moet ik zeggen.
Vandaag had ik weer een afspraak bij de diëtiste. Ik wist dat alles wat erbij was gekomen aan het begin van de maand er ook ongeveer weer af was, dus ik verwachtte ongeveer hetzelfde gewicht als de vorige keer.
En de titel verraad het al een beetje, het viel me alles mee. Ik was zelfs nog 200 gram afgevallen ten opzichte van de vorige keer. Niet heel veel, maar als je daarbij die bijna twee kilo optelt die er in het begin van de maand bij waren gekomen dan ben ik absoluut tevreden.
En niet alleen mijn gewicht was positief, ook de rest van mijn metingen waren goed. Mijn vetpercentage was gezakt en ik heb meer spieren opgebouwd. Ik vroeg nog of dat normale veranderingen waren voor vier weken, maar het bleek zelfs erg veel te zijn.
Ik ben dus erg tevreden, over vier weken is de volgende afspraak.

9 gedachtes over “Kilo’s knallen: goed nieuws + update afgelopen maand

  1. Dan ben ook ik meer dan trots op jou dat je alsnog voor haar die 200 gram bent afgevallen plus die 2 kilo weer 😀 Ik weet hoe moeilijk dat is, en ook dat loslaten weer.

    Ik hoop echt dat je jouw vorm van afvallen gaat vinden wat je ook heel goed vol kunt houden. Het is helaas voor ‘ons’ een leven lang… Maar je gaat jouw vorm vinden! I’m sure!

    X

    Like

  2. Yay, wat knap dat je opnieuw de knop hebt omgedraaid! Blijft lastig denk ik, maar vind het ontzettend goed van je dat je jezelf weer herpakt hebt. Blijf zo doorgaan! 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.