Kletsblogje #2

CIMG0549Tijd voor nog een beetje willekeurig geklets.
Na vandaag moet ik nog drie dagen werken volgende week en dan is het echt afgelopen, en eigenlijk heb ik er steeds meer vrede mee. Het is jammer, en ik ben druk op zoek naar iets anders, maar het is oke. Vanmiddag aan het eind van de dag heb ik al afscheid genomen van één van mijn collega’s, best een bizar idee eigenlijk. Ze had na vandaag vakantie, dus we zouden elkaar niet meer zien.


Op Koningsdag ga ik lekker kinderen schminken, ik hoop dat het meevalt met de voorspelde regen. Hebben jullie nog leuke plannen? In de avond misschien nog even ergens iets drinken, er is vast wel iets gezelligs te doen in de buurt.
Morgen heb ik weer een praktijkles, ik heb er weer zin in. Het liefst zou ik ook gewoon als leerling aan de slag gaan in een salon of een wellnesscentrum, doen wat ik leuk vind en ervaring opdoen in wat mijn vakgebied gaat worden. Maar helaas, bedrijven willen geen leerling. Althans, niet om te betalen. Onbetaalde fulltime stages genoeg, maar hoe gek ik ook ben op tuinieren, ik heb nog steeds niet ontdekt hoe ik die geldboom nou kan laten groeien. Ik zal ergens ook salaris vandaan moeten halen. Gelukkig komt mijn diploma steeds dichterbij.
Over tuinieren gesproken, ik dacht dat we eindelijk een oplossing hadden gevonden voor de konijnen die overal in graven. Compost. We hebben een tijdje terug compost in alle bakken toegevoegd, en sindsdien nooit meer een konijn betrapt. Misschien stonk het? Maar helaas, vandaag hebben we onze Witje toch weer uit een bak moeten vissen. Wel één waar nog niks in geplant was gelukkig, maar toch. Ik ben benieuwd waarom ze er nu opeens wel in ging zitten en eerst niet.
Ik ben trouwens druk bezig met het pimpen van mijn CV. Ik had altijd zo’n mooi wit en strak vel met mijn gegevens en een foto, maar tegenwoordig moet je natuurlijk opvallen. Er staan allemaal mooie voorbeeldsjablonen op internet, en ik probeer er nu zelf iets leuks van te maken. Als we allemaal de online voorbeelden gaan gebruiken is het nog steeds één pot nat he. Het is wel even wennen om van het witte, standaard CV af te stappen, dat heeft jaren goed gewerkt. Maar tijden veranderen, en proberen kan altijd.
Ik ga zo lekker naar bed, want morgen gaat die wekker weer belachelijk vroeg. Ik zie dat ik meer over werk gekletst heb dan mijn bedoeling was… Hoe is het met jullie? Nog leuke weekendplannen?

14 gedachtes over “Kletsblogje #2

 1. Wat betreft je CV, ik kreeg in de eighties al de tip van onze lerares Nederlands, dus de hele klas van toen ook, om je CV of in een gekleurde envelop te sturen of mee te geven, maar je kunt je CV natuurlijk ook op mooi gekleurd papier printen.

  Als het bedrijf bepaalde kleuren in het logo gebruikt kun je de meest bijpassende kleur erbij zoeken misschien 😉

  Met Koningsdag weet ik nog niet, hangt echt van het weer af, wij als familie hebben daar nooit aan gedaan eigenlijk. Ik weet nog dat als het Koninginnedag was, en wij nog in Amsterdam woonden nog, dat mijn moeder altijd naar mijn opa en oma ging juist, met mij, om de drukte te ontvluchten, hahahaha Bij elk event eigenlijk, zo ook met de Kroning van Beatrix in 1980 waren wij niet thuis maar in het dorp 5 km verderop waar mijn moeder is geboren bij mijn opa en oma.

  Vaak gingen we dan behang trekken en behangen ook dus bij mijn opa en oma thuis, hahahaha was een soort van statement 😀

  Like

 2. Het is goed om je CV op te fleuren, maar maak het ook weer niet te gek! Dit kan voor een werkgever ook een teken zijn om je juist niet aan te nemen. Probeer het vooral subtiel te houden 🙂

  Hopelijk valt het mee met de regen op Koningsdag, zelf ga ik een dagje winkelen in Antwerpen. Even de drukte ontlopen.

  Like

 3. Leuke tip hierboven, om je cv op een gekleurd vel te printen. Ik zou verder niet zo goed weten hoe je je CV kunt pimpen, mijne is inderdaad ook nog gewoon saai wit met een opsomming van m’n gegevens.

  Ik ga koningsdag lekker ontvluchten door twee dagen in Düsseldorf door te brengen 🙂

  Like

 4. Fijn dat je er vrede mee hebt, hoe het gelopen is op je werk. Welke opleiding volg jij erbij misschien? Ik wist helemaal niet dat je nog opleiding volgde. Hoe kan dat nu?? 😛

  Like

 5. Afscheid nemen is altijd lastig, gelukkig ben je positief! Wat leuk dat je weer lessen volgt en ik wens je heel veel plezier op koningsdag met schminken! Hopelijk blijft het droog!

  Like

 6. Mooi om te lezen wat je allemaal bezighoudt. Je bent nog veel met je werk bezig en is deze blog ideaal om je gedachten te ordenen en je ei kwijt te kunnen. Fijn dat je goede tips hebt gekregen voor je cv! Fijne Koningsdag alvast! Voor mij de eerste keer buiten Nederland 🙂

  Like

 7. Altijd leuk om te lezen, dit soort blogjes! Op die manier zijn we toch weer op de hoogte! Mijn plannen voor dit weekend? Nou, straks nog op visite bij vrienden en morgen is nog helemaal blanco, net als Koningsdag eigenlijk…

  Like

 8. toch een gek idee, klaar met werken…
  heel veel plezier met schminken morgen…
  Een gepimpte cv, benieuwd hoe dat er uit gaat zien.. Jaren geleden en ik vergeet het nooit meer kreeg ik er 1 van een man, in roze letters… Was echt een afknapper..

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.