Tag: Life is a song!

Door Morgaine werd ik getagd voor deze leuke Life is a song-tag. Hij is bedacht door Dina en gaat over… muziek!

Wie is je favoriete artiest?
Oh, we beginnen meteen met een lastige vraag. Ik heb best een brede muzieksmaak. Anouk vind ik geweldig, maar bijvoorbeeld de 3J’s ook. En zo zijn er nog veel meer artiesten die ik erg leuk vind.

Zing je onder de douche?
Nee, volgens mij niet. Maar wel in de auto. Dan zing ik keihard en vals mee met de radio, en als het even kan doe ik er nog een gek dansje bij ook.

Wat was de eerste cd in je bezit?
Dat is heel lang geleden. Ik zat nog op de basisschool en had volgens mij van mijn verjaardagsgeld en wat spaarcentjes een draagbare cd-speler gekocht. De eerste cd die ik daar bij kocht was een cd met kinderliedjes, gezongen door trollen. Ik was helemaal weg van de breed lachende poppetjes met hun fel gekleurde haren. En eigenlijk kan ik me nog steeds een beetje herinneren hoe sommige liedjes gingen.

Als er nog geen internet bestond (dus ook geen Spotify, Youtube, downloaden), welke cd zou je dan kopen?
Ik moet eerlijk zeggen dat muziek wel veel toegankelijker is geworden sinds het internet er wel is. Dat wil zeggen, ik luister nu ook dingen waarvan ik vroeger niet zo snel een cd zou kopen. Het is allemaal zo makkelijk. Als het internet niet zou bestaan dan zou ik denk ik mix-cd’s kopen.

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou?
Stiekem zet ik wel eens van die hele foute apres-ski muziek op. Van die feestnummers met de meest belachelijke teksten.

Welke artiesten heb je live gezien?
Dat zijn er nogal wat, ik ging ‘vroeger’ regelmatig naar bijvoorbeeld bevrijdingsfestivals. En ook tegenwoordig ga ik nog wel eens naar feesten waar ik artiesten live zie. Van bekend tot minder bekend. Wil je de hele lijst? Dan zit ik hier nog wel even.

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
Ik kan heel snel emotioneel worden, dus dat kan van alles zijn. Een mooie tekst, een zielige melodie, de context waarin het nummer gebracht wordt.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit naar boven?
Gek eigenlijk, maar ik heb zo niet echt bepaalde mijlpalen in combinatie met een nummer paraat. Zo herinner ik me eigenlijk helemaal geen muziek van mijn eindexamentijd, het moment dat we verkering kregen, verjaardagen, de bruiloft van mijn zus etc. Wel herinner ik me random momenten, bij het nummer Out of Reach herinner ik me bijvoorbeeld een zomervakantie waarin ik tussen de aardappels vakantiewerk deed, en zo zijn er wel meer van die vage random herinneringen met nummers. Gek he? Out of Reach vind ik trouwens nog steeds een mooi nummer.

En niet echt een herinnering, maar in de loop van de jaren wel een beetje uitgegroeid tot ‘ons’ nummer:

Of eigenlijk wel een leuke herinnering: hij heeft hem zelfs een keer live speciaal voor ons gezongen ♥

18 gedachtes over “Tag: Life is a song!

  1. Oh apres ski nummers of songs, die zeggen mij niks, nog nooit echt gehoord volgens mij, hahaha tijd om mij daar eens in te verdiepen dan. En dat liedje geluk, ga ik morgen eens even luisteren. Leuk hoe jij hem ingevuld hebt!

    X

    Like

  2. Pingback: Life is a Song TAG

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.