Nieuws uit sollicitatieland

Aantal reacties die nog uit staan: ik weet het niet eens meer, 9 van de 10 keer krijg je geen reactie en staat je reactie tot in eeuwigheid ‘open’.
Aantal reacties gestuurd: ergens tussen de 50 en de 100
Aantal afwijzingsreacties: 6
Aantal gesprekken gehad: 4
Aantal banen gevonden: 0

Helaas, het schiet niet op. Zoveel solliciteren, maar altijd één van de honderden zijn. Altijd is er wel iemand die ‘beter in het profiel past’. Meestal hoor je gewoon helemaal niks. Ik ben twee weken geleden op gesprek geweest bij een bedrijf waar ik heel graag wilde werken, de baan paste echt bij me. De vrijdag na het gesprek zou ik horen of ik voor een tweede gesprek uitgenodigd zou worden, maar ik hoorde niets. Dus heb ik gebeld, het klopte dat ik nog niets had gehoord, er was intern het één en ander aan de hand waardoor er nog niemand op de hoogte gesteld was. Ze zouden diezelfde middag alle sollicitanten op de hoogte stellen, dus ik was ze net voor. De uiterlijke dag werd een week verschoven, de vrijdag daarna dus.
Die vrijdag hoorde ik inderdaad van het bedrijf. Niet telefonisch, maar met een keurig, onpersoonlijk, algemeen mailtje. Het bedrijf waar ik gesolliciteerd had was verkocht, en de vacature was daarmee ook ingetrokken. Zucht, en ik dacht nog wel dat ik een kans maakte.
Wat ik ook heb meegemaakt was dat ik op de ‘reservelijst’ zou komen te staan: in eerste instantie werd ik niet uitgenodigd, maar als er tussen de mensen die ze wel uitgenodigd hadden niet genoeg geschikte kandidaten zouden zitten, dan zou ik alsnog mogen komen. Toch zag ik vandaag die zelfde vacature gewoon weer op de site van het uitzendbureau staan. Hij was vandaag geplaatst, en ik ben niet benaderd. Niks reservelijst dus. Ik zag het helaas pas na sluitingstijd, maar morgen zal ik ze daar toch eens over bellen.
Het wordt ondertussen steeds frustrerender. Veel tijd en moeite in je sollicitatie stoppen en niks terugkrijgen, of een onpersoonlijk afwijzingsmailtje. Het enige voordeel is dat ik nu alle tijd van de wereld heb. Maar verder, ik ben wel toe aan een nieuwe, leuke, uitdagende baan.

13 gedachtes over “Nieuws uit sollicitatieland

 1. Poeh, ik kan me die frustratie heel erg goed voorstellen. Er zijn zoveel mensen die solliciteren op het moment. Dat die bedrijven niet eens de moeite nemen om je even fatsoenlijk op de hoogte te brengen! Ongelooflijk. Daar kan ik me echt kapot aan ergeren. Goed, laat je niet gek maken, meid! Succes.

  Like

 2. Zo vervelend inderdaad! In mijn omgeving hebben veel mensen geen werk en de banen liggen inderdaad niet voor het oprapen. Succes, er komt vast iets (hopelijk snel) op je pad!

  Like

 3. Zo frustrerend he! Ik had vorige week woensdag ook eindelijk eens een gesprek. Zou begin deze week iets horen. Maar natuurlijk hoorde ik niets. Gisteren dus gebeld, maar de desbetreffende persoon was niet aanwezig. Vandaag mocht ik weer bellen. Nu weer niet bereikbaar. Hopelijk bellen ze mij morgen. Het liefst met goed nieuws….

  Ik hoop ook dat jij binnenkort een leuke baan hebt!

  Like

 4. Bah, wat vervelend zeg. Asociaal ook dat ze nooit normaal kunnen laten weten wat de reden is dat je het niet be t geworden. Probeer positief te blijven en in jezelf te geloven, dan zal je dat ook uit blijven stralen!

  Like

 5. Het klinkt me allemaal zo bekend in de oren ! 9 op 10 totaal geen reactie, zelfs niet na een 2de keer mijn sollicitatie doorsturen (beleefdheid is blijkbaar niet meer van deze tijd), op een gesprek te horen krijgen “9 kansen op 10 wordt jij onze keuze, we zijn zeer tevreden over jou gesprek” om dan de dag erna te horen te krijgen dat ze voor iemand anders hebben gekozen, op gesprek gaan en geen reactie meer krijgen (1 keer een gesprek en testen van 3 uur lang, en zelfs dan nog niet de beleefdheid om iets te laten weten), … Boeken kan een mens er over schrijven, hoe schandalig je tegenwoordig wordt behandelt als werkloze (ook door instanties die je zouden moeten helpen). Maar geef niet op, want er komt echt wel iets uit de bus. Ik ga straks een contract tekenen bij wat mij een heel tof bedrijf lijkt qua sfeer en mentaliteit. Het heeft veel te lang geduurd (bijna 1 jaar) maar echt het lukt wel. En zeg zeker niet ja tegen de eerste die je toch een job aanbiedt maar waar je gevoel niet goed zit (heb ik gedaan en na 3 weken ben ik daar terug gestopt, het was compleet niet mijn ding). Ik duim mee voor jou !

  Like

 6. Ik ken het vruchteloos solliciteren. Mijn maximum werkloosheidsperiode was dan maar 3 maanden, maar na een tijdje zit je erdoor. Wat die fijne job die je zoekt, die vindt je niet. Je bent nooit ‘goed genoeg’. En het is vooral dat laatste waardoor ik stilaan gek werd. Want ‘niet goed genoeg’ is het laatste wat je op dat moment wilt horen hè…

  Like

 7. Wat balen. Kan mij je frustratie heel goed voorstellen.
  Zoveel moeite doen. Het is voor een bedrijf toch een kleine moeite om even te laten horen dat je het helaas niet geworden bent. Maar dat kost blijkbaar te veel moeite.
  De aanhouder wint. Dus niet opgeven hoor!!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.