The Running Tag

84704-oHet is nu twee en een halve week geleden sinds ik voor het eerst ben gaan hardlopen. Toen wist ik nog niet of ik het leuk zou vinden, ik had altijd iets tegen hardlopen, dus nam ik me voor om deze maand minimaal eens per week te gaan rennen. Mocht het me niet bevallen, dan zou ik na die vier keer van mezelf mogen beslissen om er niet mee door te gaan. Maar vandaag ben ik al voor de zesde keer geweest, en ik zie zowaar vooruitgang in mijn snelheid. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik ooit een half uur achter elkaar zal rennen, maar he, waar ik de eerste keer al na een halve minuut de tong op mijn schoenen had hangen kan ik het nu wél twee minuten volhouden. In het volgende lesje wil Evy me drie minuten laten rennen, het zal mij benieuwen. De eerste keer deed ik nog, *kuch*, 12.47 minuten over een kilometer. Net zo snel als een stevige wandeling dus. Iets minder snel misschien zelfs. Dat kwam omdat ik ook echt langzaam ging lopen tijdens de wandelmomenten om op adem te komen. Had ik al verteld dat mijn conditie om te janken was? Vanmorgen deed ik nog maar 10,28 minuten over een kilometer. Tja, nog steeds niet erg snel, maar de vooruitgang is in ieder geval duidelijk zichtbaar.
En het bevalt eigenlijk beter dan ik had verwacht. Ik vind het heerlijk om de dag even actief te starten, ik ga meestal in de ochtend. Ik ben graag buiten, daarom wandel ik ook zo graag, maar hardlopen voelt toch net wat actiever. Ik word er wel moe van, maar het geeft ook een voldaan gevoel.
Voorlopig denk ik dat ik hier wel mee door zal gaan, nu ik eenmaal begonnen ben zal ik toch op zijn minst vijf kilometer aan één stuk kunnen rennen. Dus vond ik het tijd om de Running Tag in te gaan vullen. Het is al een tijdje geleden dat ik deze had gezien bij verschillende blogs, maar ik heb eigenlijk geen idee meer bij wie. Maar om één of andere reden had ik de vragen opgeslagen, dus vul ik ze nu in.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
Toen ik me bijna een maand geleden opeens begon af te vragen of hardlopen toch niet iets voor mij zou zijn besloot ik het een kans te geven. Ik zat thuis zonder werk, had alle tijd om aan mijn lichaam te werken en wilde iets gaan doen waarbij ik een routine op zou kunnen bouwen die ik vast zou kunnen en willen houden als ik weer aan het werk zou zijn en minder tijd zou hebben. En ik wilde conditie opbouwen. Op het moment zit ik nog steeds thuis en ik merk al verbetering, dus dat wil ik zeker niet weer achteruit laten gaan als ik weer aan het werk ben. Het plan heeft dus vooralsnog gewerkt.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Ik volg de lesjes van Evy, daar kan volgens mij weinig mee fout gaan. Wat ik wel heb gedaan is de eerste paar keer op gewone sportschoenen gelopen voordat ik echte hardloopschoenen kocht. Ik wilde eerst zeker weten dat ze niet na drie keer weer in de kast zouden verdwijnen. Dat was misschien niet het meest verstandige, maar in hoeverre is er sprake van een fout als je hem min of meer bewust en doordacht maakt en er geen last van hebt? Er schijnen ook mensen te zijn die op blote voeten rennen.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Gelukkig nog niet, maar iedereen schijnt er vroeg of laat mee te maken te krijgen…

Wat draag je tijdens het hardlopen?
Een sportbroek van de Scapino, een Shock Absorber en een knalroze sporttop die ik in Duitsland heb gekocht. Geweldig ding trouwens, ik baal nog steeds dat er destijds maar één in mijn maat was.

Welke schoenen draag je tijdens het hardlopen en heb je aan- of afraders?
Ik heb dus vorige week voor het eerst echte hardloopschoenen gekocht en ik merk zeker verschil. Ze vangen de schokken veel beter op dan mijn gewone sportschoenen. Aan- of afraders heb ik nog niet.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Ik gebruik de MP3’s van Evy, maar dat is niet echt een app. Verder gebruik ik Runkeeper om mijn tijd en afstand bij te houden.

Maakt lopen je hoofd leeg of vind je het juist heerlijk om zo de dag door te nemen?
Ik denk eigenlijk even helemaal nergens aan. Alleen de muziek, de stem van Evy, de weg en ik. En juist dat nergens aan denken en genieten van de frisse lucht en de omgeving vind ik heerlijk.

Wat staat er nog op je wishlist?
Ik zou me een keer schoenen willen laten aanmeten. Oh, en een killer conditie!

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat werkt juist bemoedigend?
Een vriendelijke groet of lach van een voorbijganger werkt heel bemoedigend. Irritaties heb ik nog niet echt ontdekt. Of toch: ingehaald worden door heel veel fietsers tegelijk is best vervelend.

 

5 gedachtes over “The Running Tag

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.