Even voorstellen

loesjeSinds ik zonder werk thuis zit realiseer ik me eigenlijk steeds meer dat veel mensen hun identiteit ontlenen aan hun werk. Let er maar eens op, als mensen zich voorstellen noemen ze naast hun naam en leeftijd vaak in één adem hun opleiding of werk. Alsof je werk bepaalt wie je bent.
Ik merk het bij mezelf ook hoor. En als je het niet bij het voorstellen zegt, dan is ‘wat doe je voor werk?’ vaak wel één van de eerste vragen die gesteld worden als je met iemand in gesprek raakt.
Maar als je eerlijk bent, is je werk echt het interessantste wat er over jou te vertellen valt? Ik denk het niet. Je werk is niet wie jíj bent. Dat zou wat moois zijn zeg, ben je opeens niemand meer als je werkloos bent. Al kan ik me voorstellen dat het af en toe wel zo voelt, werkloos raken zorgt er absoluut niet voor dat je niemand of niets meer bent.
Waarom is dat? Waarom voelen we ons zo verbonden met ons werk? Waarom lijkt het af en toe alsof je je beroep bent, in plaats van een uniek persoon? Andere dingen zijn toch veel leuker om te weten van een ander?
Persoonlijk vind ik het veel leuker om van je te horen wat je graag eet, wat je het liefst doet of wat je gekke eigenschap is. Dat soort dingen zijn toch veel leuker om over te praten?
Dus laten we afspreken dat we ons even opnieuw voorstellen. Ik zal beginnen.
Ik ben Jenn, 27 jaar en het liefst knuffel ik met Lief en onze konijntjes. Het liefst eet ik ongeveer álles waar gesmolten kaas op zit, alleen geitenkaas vind ik niet te pruimen. Ik verzamel schoenen en Disney-dvd’s en als ik alleen in de auto zit zing ik keihard mee met de radio en doe ik gekke dansjes.

En nu jullie!

 

19 gedachtes over “Even voorstellen

 1. Dit is hoe ik op een website waar ik voor schrijf mezelf voorstel:
  Geboren: onder het sterrenbeeld Waterman in het jaar van de Tijger (volgens de Chinese kalender nog net dat kleine stukje), namelijk 1987.
  Creatief en DIY: Scrappen, haken, tekenen en snail mail. Ik ben een creatief bijtje met woorden, creatief schrijven is namelijk een van de dingen waar ik graag mee bezig ben. Lekker jongleren met woorden. Zelf creatieve oplossingen vinden voor dingen die je nodig hebt, vind ik een hele uitdaging! Upcycling is een nieuw interessevlak!
  Beauty en lifestyle: Ik ben gek op welness en jezelf eens goed verwennen. Beauty hoeft niet ingewikkeld te zijn, daar sta ik voor! Wat ik niet kan laten liggen tijdens het shoppen: schoenen, oogpotloodjes, leuk papier, notebooks en washitape.
  Samenwonend met: mijn verloofde, onze herder Wolf, een border collie Luna, de kippen Kip en Koe en een heleboel spinnen!
  Mijn likes: lezen, spiritualiteit, meditatie, muziek, warme chocolademelk, zwemmen, hondentraining en Tai Chi.
  Absolute dislikes: roddeltantes, anijs, jogging, veel te droge wijn, lange wachttijden.

  En ook op mijn eigen blog vind je niets over werk of studies. De les geleerd, het levert geen enkele meerwaarde aan wie je bent 😉

  Like

 2. Haha leuk stukje, klopt helemaal.

  Ik ben Myrthe, 23 jaar en op moment zit ik met verf in mijn haar te wachten tot het eruit mag. Ik ben erg impulsief en daardoor heb ik mijn haar verpest. Nu is het hopen dat ik niet Bassie (van Adriaan) oranje wordt…. 😛

  Like

 3. 😀
  Ik ben Marion, 37 jaar en ik slik antidepressiva. Gelukkig heb ik een vet gevoel voor humor, dus dat trekt de boel weer in balans. Ik eet net als Jenn het liefst iets waar gesmolten kaas overheen zit en als het geen gesmolten kaas is, dan maar gewone kaas. Ik ben gek op edelstenen, maar ik ben ook verzot op Buurman & Buurman.

  Like

 4. Ik ben Anke en ik hou van milkshakes en koffie. Het leukste vind ik een cinema voor mij alleen hebben en ik geloof echt dat een apocalyps met zombies mogelijk is. Ik heb een geheel scenario in mijn hoofd voor wanneer ik een companion zou mogen spelen in Doctor Who, ik hou van mijn zwarte kat die Nopjes heet en ik jank dagelijks over dolfijnen. 🙂

  Like

 5. Ik snap helemaal wat je bedoel, geloof dat er ook zeker een kern van waarheidnin zit. Toch denk ik dat voor sommige mensen werk een belangrijk verlengstuk van hun leven is en als ze werkloos zijn iets wegvalt. Hierdoor zullen ze weer naar hetzelfde op zoek gaan. Ik hoop dat dit ooit voor mij zo is iig. Nu… is wat ik doe als bijbaan echt niet interessant en vind ik jouw voorstelling veel leuker :).

  Like

 6. Ik snap wat je bedoeld! Hoewel mijn werk met kids toch echt wel een deel van me is geworden 🙂

  Here we go!

  Ik ben Saskia, 26 jaar en bijna 2 jaar getrouwd. Ik woon samen met onze 2 katten en drink de hele dag door thee. In mijn vrije tijd blog ik veel en zit ik veel in een boek weggedoken. Zodra het goed weer is trek ik mijn skates aan en leg dan heel wat km-ers af. Ik ben een positief ingesteld persoon wat ik erg fijn vind en hard voor heb moeten werken 🙂

  Like

 7. Zo leuk om te lezen- ik weet precies wat je bedoelt!

  Hoi, ik ben Ellen. 52 jaar oud en helemaal gek op boeken, bloggen en nagellak. Koken kan ik niet, eten en snoepen daarentegen doe ik met overgave. Mijn gevoelens in woorden omzetten maakt me blij. Respect moet van twee kanten komen en ik hou van opera.

  Like

 8. Oooh wat een leuk stuk! En wat herkenbaar! Echt tof om te lezen.

  Ik doe ook even mee: ik ben Andrea, 30 jaar plus 2 jaar ervaring 😉 , ik ben dol op koken en nieuwe dingen proberen, die liefst ook gezond zijn. Sinds een paar maanden sport ik redelijk veel, verder hang ik graag op de bank met manlief en onze katten of duik ik achter de pc om te bloggen. Ik ben dol op wijn en op kaas (ook op geitenkaas), maar vlees kan ik prima laten staan. Ik heb het altijd druk en zou liefst met 5 uur slaap toekunnen zodat ik meer dingen op een dag kan doen. En o ja, ik hoop ooit nog eens een mooie Audi te gaan rijden. En ja, ook dan zing ik mee met de muziek 🙂 !

  Like

 9. Ik ben een vrouw van inmiddels 26 jaar. Ik ben graag creatief bezig in verschillende vormen. Als ik tijd heb blog ik er ook nog bij. Ik hou van lekker eten, daarnaast kijk ik graag series en films. In de zomermaanden probeer wat vaker een boek te lezen, nu ook proberen om dat voel te houden. Daarnaast probeer ik te denken in oplossingen en niet problemen.

  Like

 10. Ahw wat een super leuk blog!! Ik heb daar ook al eens over nagedacht, iedereen lijkt inderdaad zijn beroep te ‘zijn’.
  Ik ben Anna, 23 jaar, maar ik vergis me steeds en denk dan dat ik nog 21 jaar ben. Ik ben creatief, houd van alles dat je zelf kan maken. Ik heb ADD, ben gigantisch chaotisch in mijn hoofd, maar zou niet zonder ADD willen leven (als dat kon), ben veel te bang dat ik dan een enorme stilte/leegte ervaar. Mijn zusje is mijn beste vriendin, wie ik alles vertel. Ik ben bijna 2,5 jaar samen met mijn vriend en kan niet wachten om te gaan samenwonen. We gaan samen een woning zoeken als ik terug ben van Engeland, waar ik vanaf september 5 maanden ga studeren 😀
  Oh, en ik ben juist GEK op geitenkaas, haha. En zalm, citroen, aardbei, kaasknabbels, cakerol. en nog veel meer, I love food!

  Like

 11. Ik ben Insoon, maar dat is niet mijn echte naam 😉 en ben een Waterman. Koreaans van origine en geadopteerd toen ik 10 weken was. Ben gek op lezen, fotograferen en creatief bezig zijn. Meer een avond- dan een ochtendmens. Verder hou ik van bolognese chips met komkommer en kan ik absoluut niet tegen uien. En ik heb de hele dvd-serie van McLeod’s Daughters 😉

  Like

 12. Klop helemaal. Ook al denk ik dat mijn beroep al veel over mij zegt en over mijn dagelijkse leven (verpleegkundige, onregelmatige diensten etc).

  Saskia, 24 jaar. Samen wonend met vriend en hond (Franse basset, awesome beest). Ik houd van foute series kijken zoals geordie Shore maar ook van programmas van de omroep max. Mij mag je snachts wakker maken voor een frikandel speciaal. Ik ben heel slank en daar zijn mensen jaloers op. Vroeger werd ik plank genoemd omdat ik totaal geen figuur had. Dat is er nu misschien een beetje. Zo, en verder doe ik niet zoveel. T zwarte gat na t afstuderen.

  Like

 13. Ik ben Petra en wordt maandag al weer 35. Ik ben een gelukkig leeuwinnetje dat geniet van haar gezinnetje, dansen in de regen, vals zingen, het strand, kwarktaart en lasagne. En niet te vergeten bloggen. Verder ben ik graag lui en geduld is niet mijn beste eigenschap.

  Like

 14. Grappig dit! Ik ben Jessica voor de 5e keer 29 geworden, ik heb 2 kids en houd van fotograferen. Helaas kom ik er te weinig aan toe. Verder blog ik graag op ikenhetleven.wordpress.com (ik gooi hem er nog maar even in). Verder ben ik het hardlopen weer een beetje aan het oppakken en ik doe 13 september mee met de color run in Utrecht! Ik ben een happy person :-).

  Like

 15. Haha inderdaad, ik doe het zelf ook altijd :X

  Nieuwe poging: Ik ben Miriam en ik ben 28 jaar (al voel en gedraag ik mij soms als begin 20-er). Ik ben dol op mijn vriend (die ik standaard overal ‘babe’ noem dus eigenlijk weet niemand z’n echte naam) en we gaan binnenkort samenwonen. Verder ben ik erg sportief en kunnen mijn twee voornaamste sporten niet verder uit elkaar liggen: stijldansen en kickboksen. Verder vind ik de leukste dingen raar en de raarste dingen leuk. Ik ben (meestal) erg vrolijk en ik kan genieten van de kleinste dingen!
  Grtjs!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.