Orabrush tongreiniger voor een frisse adem

orabrushBijna iedereen poetst waarschijnlijk in de ochtend de tanden, voor een fris gevoel en een frisse adem. Maar wist je dat ondanks dat toch een kwart van de mensen te kampen heeft met slechte adem? In de meeste gevallen wordt slechte adem veroorzaakt door tongplak. Tongplak is de gele aanslag op de tong. Maar gelukkig kun je er iets aan doen. Tongschrapers bestaan natuurlijk al langer, maar het unieke aan de Orabrush is dat het een schraper en een borstel tegelijk is, waardoor hij veel effectiever is dan een normale tongschraper.
Je gebruikt hem na het tandenpoetsen. Voorzichtig borstel en schraap je je tong met de Orabrush. Probeer daarmee zo ver mogelijk achter op de tong te komen. Hiervoor kun je het beste diep inademen. Je zult zien dat er best veel aanslag op de Orabrush achterblijft. Spoel hem schoon en herhaal het een paar keer totdat er geen aanslag meer achterblijft, en spoel daarna je mond.
Ik heb de Orabrush geprobeerd en ik kan alleen maar zeggen dat het inderdaad effectief is. Het ziet er een stuk frisser uit, al zie ik dat natuurlijk voornamelijk zelf in de spiegel. En een slechte adem voorkom ik liever. Het gevoel dat ik een slechte adem heb is erg vervelend. Ik schrok in eerste instantie zelfs een beetje van de hoeveelheid aanslag die je zag.
Na het tandenpoetsen poetste ik de tong wel eens mee, maar gewoon met de tandenborstel. Ik had wel eens eerder begrepen dat bacteriën op de tong de oorzaak van slechte adem konden zijn. Maar de tandenborstel is daar niet echt prettig voor, de haren zijn te hard. Sinds ik hem heb is het schrapen van mijn tong met de Orabrush dus een vast onderdeel van mijn ochtendritueel geworden.
De Orabrush gaat net zo lang mee als je tandenborstel, na drie maanden moet je hem vervangen. Hij is vooralsnog alleen online te koop.

Reinig jij je tong na het tandenpoetsen?

Sponsoredorabrush

2 gedachtes over “Orabrush tongreiniger voor een frisse adem

  1. Ik heb er ooit eentje gehad en vond het op zich wel een prettig idee. Al had ik niet echt het idee dat het heel goed werkte, toch wil ik er iedere keer weer eentje halen. Ik loop nu ook te klooien met een oude tandenborstel :-/

    Like

  2. Ja, ik reinig mijn tong na het tandenpoetsen, maar dan wel op de manier die jij eerst ook beschrijft: met een tandenborstel. Ik heb zelf altijd geleerd dat teveel in je mond ‘poeren’ en prutsen ook niet het meest effectieve is dat je kunt doen, omdat wondjes en beschadigingen in je mond die vervelende geur ook weer kunnen veroorzaken.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.