Recept: eiersalade

eiersaladeVandaag heb ik alvast mijn verjaardag gevierd. En voordat iedereen me hier ook gaat feliciteren: ik ben pas donderdag echt jarig. Op Facebook had iemand zich vergist, met als gevolg dat ik al een aantal felicitaties heb gehad daar. Donderdag ben ik dus echt jarig, maar dan gaan we een dag weg, vandaar dat ik het vandaag al vierde.
Ik vind het leuk om voor feestjes uit te pakken met eten en er werk van te maken. Geen bakje los trekken, maar zelf maken. Niks mis met bakjes opentrekken overigens, voor degenen die dat wel doen, maar ik vind het leuk om zelf aan de slag te gaan.
Lief maakt altijd heerlijke zalmsalade en gevulde eitjes, ik bakte taart en maakte een eiersalade. Degenen die me volgen op Instagram hebben hem misschien al voorbij zien komen. Hij was heerlijk, al zeg ik het zelf. Viel ook goed in de smaak. De volgende keer mag hij iets dikker, maar dat hij wat aan de dunne kant was deed niets af aan de smaak. Maar hoe had ik hem nou gemaakt?

Ingrediënten:
* 6 eieren
* ongeveer 1 1/2 theelepel fritesaus
* bieslook
* snufje zout
* snufje peper
* flinke snuf paprikapoeder
* flinke snuf kerriepoeder

Bereiding:
Kook de eieren niet te zacht en niet te hard. Ik had ze zes minuten gekookt, maar ze mogen de volgende keer iets harder zodat het geheel wat steviger wordt. Snij ze fijn in een schaaltje en voeg fritesaus naar smaak toe. Snij ook de bieslook in kleine stukjes. Roer het ei-sausmengsel door elkaar en voeg de bieslook toe. Doe er vervolgens kruiden naar smaak bij. Proef tussendoor af en toe of je de smaak in orde vindt.
Heerlijk voor een verjaardag, op een toastje of een stukje stokbrood, maar ook heerlijk om op brood te eten.
Eet smakelijk!

We hebben er met zeven mensen van gegeten en er is nog over, maar het was natuurlijk niet het enige wat er op tafel stond. Qua hoeveelheid schat ik dat je er vier of vijf boterhammen mee kunt beleggen.

5 gedachtes over “Recept: eiersalade

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.