Kennen jullie deze nog?

Op Facebook zag ik deze week een foto voorbij komen. Een foto van mijn favoriete schoenen van jaren geleden. Ze waren hip toen ik een jaar of twaalf was geloof ik, maar toen ik ze nu terug zag dacht ik: ‘what was I thinking?’ Misschien kennen jullie hem ook nog, de zogenaamde ‘Spice Girls Schoen’. Ja, die met die hoge zool inderdaad.
Nou ben ik altijd al lang geweest voor mijn leeftijd, maar dat heeft me nooit tegengehouden. Ik moest ook zulke schoenen hebben. Mijn klasgenootjes droegen ze, de Spice Girls droegen ze, dus wilde ik ze ook.
Mijn ouders, die er toen nog wat over te zeggen hadden, waren wat praktischer. Is dat wel verstandig? Is dat niet slecht voor de voeten en de heupen? Maar na lang zeuren en drammen waren ze er opeens. Als totale verrassing, ik was nog altijd in de veronderstelling dat ik ze niet mocht. Maar dat maakt het natuurlijk extra leuk om ze toch te krijgen.
Het liefst liep ik er de hele dag op rond en iedereen vond ze geweldig. Ik had de tijd van mijn leven met mijn nieuwe schoenen. 1013478_590088217703246_1556237389_n
Op een gegeven moment raakten andere dingen in de mode en langzaam ging ik andere schoenen dragen. Ik denk zelfs dat ze er nog zijn, ergens onderin een kast misschien? Ik kan me niet herinneren dat ze zo versleten waren dat ze weggegooid zijn? Hoe kan dat ook? Dat blok van een zool eronder zat vast als een huis. Eigenlijk ben ik best benieuwd of ze er nog zijn, het is toch een stukje jeugdsentiment.
Toen ik het plaatje voorbij zag komen kon ik me niet goed meer voorstellen dat ik die vrijwillig gedragen heb. Sterker nog, dat ik ze moest en zou hebben. Als deze trend weer terug zou komen zou ik hem liefjes aan me voorbij laten gaan. Nu ik de foto weer zie vind ik de schoenen vooral erg lomp. Nee, ze passen niet (meer) bij mij. Maar wat heb ik er destijds een plezier mee gehad.

Hebben jullie ze ook gehad?

Advertenties

15 gedachten over “Kennen jullie deze nog?

Voeg uw reactie toe

 1. Haha wat grappig. Ik ken ze vaag ergens wel, maar zelf nooit gehad. Wat dat betreft moeten mijn schoenen aan iets teveel eisen voldoen om met de mode mee te kunnen/willen gaan (รกls ik dat al zou willen). Fijn weekend!

  Like

 2. Dank voor je reactie n.a.v de 4daagse. Ik moet een uitgebreid verslag nog op mijn blog plaatsen. Ik kan mijn voorstellen dat je als je de gekte etc. op TV zie je er ook weer zin in kreeg. misschien in de toekomst nog een keer?

  Like

 3. Hahaha. Ik was in die tijd te jong voor dat soort schoenen, maar ik herinner me wel dat ik op ’t nippertje – lees: toen die trend echt bijna voorbij was – nog sandalen heb gehad met voor mijn leeftijd fikse plateauzolen.

  Het heeft inderdaad wel voordelen zo’n zolen, natte voeten zul je niet snel krijgen ๐Ÿ˜›

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: