Met blote voeten

Ik loop graag op blote voeten. Ik weet niet waarom, maar ik vind het heerlijk om de structuur, de warmte of juist de kou van hetgeen waar ik op loop te voelen. In de tuin, op de tegels, op gras, in huis, overal. Autorijden doe ik ook graag op blote voeten, maar dat verschilt wel per auto.
Zaterdag was het heerlijk weer, we waren allebei vrij en we besloten spontaan om even naar het strand te gaan. ‘Even’ betekent hier overigens niet dat het strand om de hoek ligt. Dus we pakten wat te eten en te drinken, omdat het zulk mooi weer was en ik niet graag op mijn hakken op het strand loop trok ik mijn slippers aan, die ik in de auto weer uitschopte, en daar gingen we.
Aan het strand was het wel een stuk frisser, het waaide hard, maar het was nog steeds erg lekker. Eenmaal op het strand nam ik de slippers in de hand. Het zand gloeide heerlijk van de zon, maar was niet ondraaglijk warm. Mijn voeten in het zeewater steken heb ik nog niet aangedurfd.
Wat me wel opviel was dat er toch nog heel veel mensen zaten die de jas nog aan hadden. Ben ik dan zo warmbloedig, met mijn t-shirt met korte mouwen? Hoewel er een paar dappere mensen waren met blote armen en zelfs blote benen had het merendeel toch alles bedekt.
We hebben nog even in ‘ons’ strandtentje wat gegeten en gedronken. Als we naar Kijkduin gaan zitten we altijd bij dezelfde, het bevalt goed daar. Daarna zijn we nog even over het boulevardje langs de winkeltjes gelopen. Ik vind het altijd leuk om de kleine, bijzondere winkeltjes te zien. Echte toeristenwinkeltjes, die je in de normale winkelstraat niet tegen zult komen.
Er zat ook een nieuw zaakje, een kleine Fish Spa met ruimte voor acht mensen. Het zag er gezellig uit, en omdat het bijna ging sluiten was het erg rustig. En zo kwam het dat ik aan het einde van de dag, als kers op de taart, mijn blote voeten in een bak met vissen heb gestoken. Heerlijk.

Mijn linkervoet was duidelijk lekkerder dan mijn rechtervoet
Mijn linkervoet was duidelijk lekkerder dan mijn rechtervoet

18 gedachtes over “Met blote voeten

 1. Best grappig he van die visjes? Ik heb het ook een keer gedaan, maar ik vond het in het begin echt heel erg kietelen. En laat ik nou niet zo goed tegen kietelen kunnen, maar naar verloop van tijd wende het wel en vond ik het ook wel lekker. Met zachte voetenals eindresultaat 🙂

  Like

 2. Zo vind ik het ook heerlijk om naar het strand te gaan. In Scheveningen zit een Sabon winkel en een vriendin en ik gaan dan ook regelmatig als we er zijn daar even naar binnen. Onze handen wassen of de laatste keer een hele schoonheidsbehandeling. Lekker na zo’n warme dag.

  Like

 3. Ik vind het ook heerlijk. Maar wel alleen in de zomer, want ik hou dan weer niet zo van koude voeten. Ik heb ook het idee dat mijn houding dan beter is wanneer ik op blote voeten loop.

  Like

 4. Ik liep vroeger altijd op blote voeten (als het weer het een beetje toe liet) naar de buren, naar de speeltuin, als de oppas even niet oplette zelfs naar school. Nu doe ik het thuis nog wel, maar sinds ik in ‘de stad’ woon niet op straat, hoogstens om het vuilnis weg te brengen. Maar in de winter ga ik altijd heerlijk met blote voeten in mn Uggs (ja weet dat ze lelijk zijn) dat vind ik zo’n fijn gevoel. Zelfs in goede leren schoenen met blote voeten. Thuis op van die ballerina slofjes waar achnein het volgensmij eerder over had. Maar op de bank en in bed lekker met blote voeten. Vriend slaapt altijd met sokken aan, blegh. Gelukkig draagt hij in huis wel sloffen zodat hij niet van alles meeneemt.

  Like

 5. Ik ben ook echt een blote voeten mens! Het maakt me niet uit.. Zomer of winter, warm of koud ik loop op blote voeten.. (soms is het zelfs zo erg dat mijn voeten paars worden van de kou en dat ik het da nog steeds niet zoek om iets aan mijn voeten te doen :S)
  Dat met die visjes heb ik nog nooit gedaan..

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.