Lente!

Na alle dagen van slecht weer en sneeuw lijkt de lente nu eindelijk door te zetten. Het is niet meer zo koud buiten, volgens mij wordt er voorlopig geen nachtvorst meer verwacht, en komend weekend verwachten ze zelfs twintig graden.
En het heeft natuurlijk geregend, wat ook wel nodig was na de droogte. Het blijft gek. Bij droogte denk ik aan tropische temperaturen, veel zon en dagen zonder neerslag, niet aan sneeuw, vorst en kou. Gisteren heeft het zelfs behoorlijk geregend, wat voor een heerlijk frisse geur zorgde toen ik weer buiten kwam. Ik hou niet zo van regen, maar de geur van de natuur na een flinke bui maakt veel goed.
Van het mooie weer van vandaag krijg ik wel meteen energie. Ik was behoorlijk moe aan het eind van de dag, en meestal doe ik dan ’s avonds niet zoveel meer, maar in de zon was het helemaal geen straf om nog even de bloemetjes, letterlijk, buiten te zetten en de konijnenhokken schoon te maken. Ik heb zelfs even met korte mouwen buiten gelopen. Even, al zal dat niet veel meer dan een paar minuten zijn geweest. Gewoon omdat het kan.
De konijnen hebben ook de lente in hun bol. Gisteren hebben ze voor het eerst weer buiten in de tuin gelopen. Dat is zo’n leuk gezicht. Ze rennen vrolijk in het rond en af en toe zie je ze een gekke sprong, een binky, maken. Dat schijnen ze alleen te doen als ze heel blij zijn, dus dat zit wel goed.
Eigenlijk willen we alleen de tuin nog even goed schoonmaken, alle groene aanslag verwijderen met de hogedruk spuit en de bamboeschutting poetsen. Dan is de tuin weer helemaal zomerproof. Tijd voor een barbecue zou ik zeggen!

Advertenties

6 gedachten over “Lente!

Voeg uw reactie toe

  1. Het regent nu erg dus ik denk niet echt aan de lente als ik naar buiten kijk!
    Dus ook niet aan bbq.. haha.. Hopelijk wordt het echt in dit weekend zo mooi als ze voorspellen 😉

    Like

  2. Ik denk dat de meeste mensen opeens een stuk vrolijker en lekkerder in hun vel zitten zodra het zonnetje begint te schijnen en temperatuur omhoog gaat. Ik tenminste wel 😀 Op dit moment is het helaas grijs en regenachtig, maar voor zondag hebben ze 20 graden voorspeld. Heerlijk!

    liefs Insoon

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: