Iets over goede voornemens enzo

Ja, ik had het beloofd, ik zou nog bloggen over mijn goede voornemens. Vorig jaar had ik ook goede voornemens, die zijn wel aardig gelukt, ik ben tevreden, ik mag niet klagen en dat zul je me dan ook niet horen doen. Voor het nieuwe jaar heb ik natuurlijk, zoals veel mensen, weer goede voornemens, die ik, als extra stok achter de deur, in deze blog zet.

* Vorig jaar wilde ik een gezond gewicht behalen. Dat is me net niet helemaal gelukt, maar in 2013 moeten die laatste 2 kilo er zeker af kunnen. En om het niet te makkelijk te maken mag er na het bereiken van een gezond gewicht nog wel wat meer af.

* In het nieuwe jaar wil ik me minder druk maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen. Of eigenlijk wil ik me in het algemeen minder druk maken, ook om de dingen die er wel toe doen want negen van de tien keer kun je er toch niks aan veranderen, en die ene keer dat dat wel kan kan ik mijn energie beter steken in het veranderen dan in het druk maken.

* Ik wil meer tijd en energie steken in de mensen die er voor mij zijn en tijd en energie in mij steken, en minder in de mensen die ook geen tijd en energie voor mij over hebben.

* Net als vorig jaar wil ik in het nieuwe jaar nog steeds netter worden. Opruimen en bijhouden, rust in huis geeft rust in je hoofd.

Het lijken me best haalbare voornemens. Dit jaar heb ik er nauwelijks naar omgekeken en heb ik het er onbewust toch goed vanaf gebracht. Volgend jaar blik ik natuurlijk weer terug, dan zullen we zien wat ervan terecht gekomen is.

2012 was zoals ik al beschreef een bewogen jaar met ups en downs. Al met al hoop ik dat het nieuwe jaar een beter jaar gaat worden. Ik hoop dat het nieuwe jaar het jaar gaat worden waarin ik mijn opleiding zal afronden. In het nieuwe jaar zal ik een nieuwe baan moeten zoeken. Het zal moeilijk worden. Ik baal ervan dat ik niet kan blijven waar ik zit, maar aan de andere kant geeft het wel ruimte voor nieuwe uitdagingen. Ik hoop dat in het nieuwe jaar een boek van mij uitgegeven zal worden en ik hoop dat we verder gaan komen met het verbouwen van de badkamer. Ik hoop dat ik in het nieuwe jaar een beter, liever, leuker persoon ga worden en dat ik nog gelukkiger ga worden dan ik al ben. En dat wens ik natuurlijk iedereen toe. Ik hoop dat het nieuwe jaar meer ontspanning gaat brengen dan het oude. Ik hoop in het nieuwe jaar weer eens op vakantie te gaan, al is het maar een paar dagen. Ik hoop dat het nieuwe jaar in alle opzichten een geweldig jaar gaat worden.

Iedereen een hele fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2013 gewenst!

vuurwerk-6

Advertenties

8 gedachten over “Iets over goede voornemens enzo

Voeg uw reactie toe

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: