Goede voornemens

Vorig jaar had ik natuurlijk zoals velen ook goede voornemens gemaakt. Ik had er niet veel, dus ik dacht dat het haalbaar zou moeten zijn. Maar als ik zo terugkijk dan is het tegendeel eigenlijk waar. Een terugblik:

1. Ik wilde een gezond gewicht behalen. Daar was ik eind vorig jaar bijna, dus ik dacht dat het zou moeten lukken. Helaas ben ik er niet eens dichterbij gekomen, ik heb het helemaal laten versloffen en er zijn wel wat kilo’s die me weer gevonden hebben. Helaas. Het is mijn eigen schuld, ik wilde weer streng voor mezelf worden om die laatste kilo’s ook kwijt te raken, maar in plaats daarvan werd ik juist steeds minder streng. Ik had er steeds meer moeite mee om dingen te laten staan. En weinig sporten heeft ook niet geholpen.

2. Ik wilde me minder druk maken. Dat is deels gelukt. Ik probeer vaak in mijn achterhoofd te houden dat ik een situatie toch niet kan veranderen en dat het geen zin heeft om me druk te maken. Toch gebeurt het nog wel eens dat ik het even niet zie zitten en me toch druk ga maken. Ik ben ook maar een mens, je helemaal nooit meer druk maken, volgens mij kan niemand dat. Wat mij betreft is dit voornemen in ieder geval gehaald.

3. Ik wilde meer tijd en energie steken in de mensen die er ook voor mij zijn, en minder in de mensen die ook geen tijd en energie voor mij over hebben. Hier ga ik even kort over zijn, misschien volgt er nog een apart blogje over, maar het voornemen is behaald.

4. Ik wilde netter worden. Mag ik even heel hard lachen? Hoe had ik dat kunnen denken. Nee, netter ben ik niet geworden. Opgeruimde ruimtes bijhouden is ook niet gelukt. Omdat ik er simpelweg de tijd niet voor heb. Of maak.

Fiftyfifty dus met die voornemens. Twee wel, twee niet. Ik zou me bijna voornemen om geen goede voornemens meer te maken. Toch, hoe cliché ook, heb ik er nog een paar.

1. Ik wil gezonder worden. Ik heb al de nodige plannen, waar jullie zeker nog meer over gaan lezen. En ik hoop dat het dit jaar wel gaat lukken om ook die kilo’s kwijt te raken, en dat ik ze zo ver weg kan schoppen dat ze nooit meer terugkomen. Maar bovenal wil ik meer gaan bewegen, gezonder gaan eten en een betere energiebalans krijgen.
2. Ik wil toch nog een poging doen om netter te worden, ondanks dat ik een paar regels eerder mezelf keihard uitlachte. Ik erger me rot aan troep. Misschien is het een goed subvoornemen om mijn prioriteiten anders te leggen.
3. Ik wil meer financiele ruimte. Ofwel door meer te verdienen, ofwel door minder ‘nodig’ te hebben. Of een combinatie daarvan.
4. Ik wil vooral veel schrijven. Ik heb massa’s plannen op schrijfgebied, wordt vervolgd.
5. Misschien wel de belangrijkste: ik wil gewoon zoveel mogelijk genieten van het jaar wat voor ons ligt. Leuke dingen doen, veel tijd doorbrengen met de mensen van wie ik hou en me omringen met zoveel mogelijk positiviteit!

En dat wens ik jullie ook toe. Laat 2014 jouw jaar worden, met veel liefde en positiviteit. Ik wens jullie allemaal een geweldig jaar toe!

3 gedachtes over “Goede voornemens

  1. Netter worden: voor mij helpt het om bij te houden hoeveel items mijn huis binnenkomen en hoeveel eruit gaan (eten/shampoo/zeep enzo tel ik niet mee, want dat zijn producten die ik binnen afzienbare tijd opgebruik, maar dingen als notitieblokjes tel ik dus wel mee). En dan elke dag wel iets proberen op te ruimen 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.