Verse groente

Ik ben gek op groente. Niet altijd geweest overigens, als kind at ik liever een extra aardappel met (veel) jus dan een extra schep groente, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik groente ging waarderen. Ik lust ook bijna alle groenten. Alleen van rabarber kan ik me herinneren dat ik het vroeger heel vies vond, hoewel ik dat eigenlijk niet mocht zeggen over eten. Daarna heb ik het nooit meer aangedurfd om het nog eens te proberen. Maar verder eet ik ongeveer alles graag. Is ook niet erg, er zijn ongezondere dingen dan groenten. Die ongezondere dingen vind ik natuurlijk ook lekker, maar daar gaat het niet om.
Ik heb wel altijd een duidelijke voorkeur gehad voor verse groente. Sommige mensen beweren dat het gezonder is dan groente uit een pot of een blik, anderen beweren dat het niks uitmaakt, maar ik vind het vooral lekkerder.
Je snapt dus wel dat mijn moestuintje vol staat met lekkere, verse groenten. Bloemkolen, broccoli, rode en witte kool, sla en vooral veel spinazie. Gisteren was ik even op de tuin om het groen wat er niet bij hoort er tussenuit te halen. Dat is het vervelende van een eigen tuin, het onkruid groeit ook hard.
Een medetuinder had raapstelen in de tuin staan. Het voordeel daarvan is dat het snel groeit en dat je er dus snel iets aan hebt. Ik kende het niet, alleen van naam, maar we mochten een zakje meenemen om te proberen.
Zo kwam het dat we vanavond aan de raapstelenstamppot zaten. Met spekjes. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar het bleek heerlijk te smaken. Deze stamppot was zeker voor herhaling vatbaar, en ik hoop dat ik nog ergens zaden voor raapstelen kan kopen, zodat ik ze zelf ook in de tuin kan zetten. Ik heb nu al zin in de volgende stamppot.
De eerste spinazie kan ik er ook al bijna uit halen, en ook de eerste kroppen sla zijn al bijna volgroeid. Het gaat dus lekker met de groenten uit de tuin. Ik heb nog een beetje ruimte over om meer te planten. Wat zijn nog meer lekkere, onbekendere groenten om eens te proberen?

7 gedachtes over “Verse groente

  1. Ik lust niet zoveel groenten eigenlijk maar wil wel veel eten nu omdat het zo gezond is.. Spinazie en sla is wel handig.in je tuin want komt tegenwoordig qua prijs echt de spuigaten uit.. belachelijk gewoon!!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.