Recept | Zoete kerstborrelplank

Dit jaar zijn we op eerste kerstdag met z’n tweeën, en we doen niks bijzonders, maar toch vond ik het leuk om iets feestelijks op tafel te zetten. Dus in plaats van een handvol koekjes uit de trommel te graaien ontstond deze zoete borrelplank.

Ik maakte hem met allerlei dingen die ik in huis had, en het is soort van lunch plus middagsnack. We hebben uitgebreid ontbeten, en zo kunnen we door de middag heen af en toe een hapje nemen. En wat over is gaat gewoon weer terug in de trommeltjes en zakjes.

Stol – ik ben dol op feeststol, lekker met spijs en natuurlijk boter. Dus die mag natuurlijk niet ontbreken.

Chocoladekransjes – die had ik eigenlijk niet gekocht omdat er nog best veel chocola in huis was, maar gisteren kreeg ik ze in mijn pakketje. Erg lekker, en het past natuurlijk perfect op een zoete borrelplank.

Kerstkransjes – mijn lievelingskoekjes naast stroopwafels en chocolate chip cookies, dus die sla ik rond kerst (en Pasen) ruim in.

Sterretjes – witte chocola met een koekje erin.

Schuimkransjes – ik hou van schuimkransjes, maar niet teveel achter elkaar. Zo’n zak vol hebben nog weken plezier van, maar op de borrelplank horen ze erbij. Schijnbaar is het ook heel makkelijk om het zelf te maken, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.

Er is natuurlijk nog veel meer kerstlekkers wat je op zo’n borrelplank kwijt kunt. Ik miste bijvoorbeeld een stukje suikerbrood, maar dat was helaas niet geleverd bij de supermarkt. En natuurlijk kun je de plank uitbreiden voor een groter gezelschap. Fijne feestdagen!

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.