En nou is het mijn beurt!

10947218_412593155582921_7967787756984588871_nHoi allemaal! Mijn zusje had het al eens voor elkaar gekregen, maar vandaag is het mijn beurt. Ik ben dus Snowy, het rustige broertje van Witje en net als mijn eigenwijze zus vernoemd naar mijn overleden moeder.
En ik ben gek op het vrouwtje en haar Lief hoor, maar af en toe kan ik ze wel achter het behang plakken.
Neem nou een tijdje geleden. Het was januari, denk ik, en het was nogal koud buiten. Er lag zo’n raar wit goedje in mijn tuin en ik voelde me niet zo lekker. Ik zat een beetje te rillen in mijn huisje toen ik het vrouwtje naar buiten zag komen. Dus ik zette meteen mijn zieligste blik op en begon een beetje tegen het gaas aan te stoten, voor zover ik daar energie voor had.
Gelukkig werkte het! Ik wist haar aandacht te trekken en ze had al snel door dat ik me niet zo goed voelde. Ze maakte mijn huisje open en pakte me op. Dat was lekker warm, want ze had een dikke jas aan waar ik bijna in kon kruipen. Ik voelde koud aan, zei ze. Nou, dat geloof ik ook wel.
Ze nam me mee naar binnen, waar het baasje ook was. Hij snapte het niet helemaal hoor, waarom moest ik naar binnen? Maar toen hij wat beter keek zag hij ook wel dat ik niet lekker was. Hij pakte me over, stopte me in een deken en ik knapte wel een beetje op. Ondertussen maakte het vrouwtje een heerlijk binnenhok voor me klaar. Wat fijn!
Maar ik ging me niet echt beter voelen. Ik legde mijn hoofd in mijn nek, dat voelde prettiger, maar normaal was het niet. Toen ik even in het hok van de baas rond mocht lopen zakte ik door mijn pootjes. Ik kon niet meer. Al snel kwam het vrouwtje bij me liggen op de grond. Ze vertrouwde het niet, zei ze, en ze bleef tegen me praten en me aaien. Dat vond ik wel fijn, maar het allerliefst wilde ik gewoon opstaan en springen.
Ze pakte me op en terwijl ze de dokter belde hield de baas me warm. Opeens zag ik dat ze huilde. Wat was er aan de hand? Huilde ze om mij? Ze kwam bij ons zitten en ik kon niet anders dan mijn kopje op haar arm leggen, rustig maar, had ik willen zeggen, natuurlijk ga ik niet dood. Maar daar was ik zelf niet zo zeker van. Ze hadden het over een enge konijnenziekte, een of ander virus.
Pijn had ik gelukkig niet, dus ze konden niet veel meer doen dan afwachten en gaan slapen, het was ondertussen al bijna nacht. De volgende dag voelde ik me gelukkig al een stuk beter. Ik had zelfs weer zin om streken uit te halen. Achter het gordijn poepen bijvoorbeeld. Gelukkig konden ze er wel om lachen.
Ik heb nog een hele tijd binnen gewoond, in het grote hok van de baasjes. Het was zo koud buiten, en ik voelde me nog steeds niet altijd even lekker. Als ze het er over hadden dat ik wel weer naar buiten kon dan keek ik extra zielig, het werkte altijd. Laatst voelde het vrouwtje zich niet zo lekker. Ik ben toen fijn bij haar komen liggen op de bank en we zijn samen in slaap gevallen.
Maar vorige week, toen begon opeens de zon te schijnen. Ik zag het vrouwtje al vanuit mijn ooghoeken in de weer met stro. Nee he, dat brengt ze naar mijn oude huis toe. Gelukkig mocht ik nog even blijven zitten waar ik zat. Maar niet voor lang. Een paar uur later bracht het baasje me naar buiten. Ik was wel weer beter, zei hij. En het werd mooi weer. En hij heeft ook wel gelijk, ik voel me top, maar dat hoeven ze niet te weten toch? Ik probeerde nog even verdrietig te kijken, maar hij trapte er niet meer in. Uit protest heb ik mijn eten door mijn huisje gegooid. En toen ging ik met mijn kont naar hem toe zitten. Lekker puh!
Maar ik kan ook niet lang boos op ze zijn, daar zijn ze eigenlijk veel te lief voor. En dat zonnetje, dat is toch wel genieten hoor!

15 gedachtes over “En nou is het mijn beurt!

  1. Hier ook twee van die lieve konijntjes. Die hebben het deze winter weer prima gedaan buiten zonder problemen. Gelukkig maar, want een jaar geleden staat nog vers in mijn geheugen. Toen hebben we onze Molly moeten laten inslapen. Die had dus zo’n bepaalde konijnenziekte waarbij ze dus om viel en haar hoofd scheef hield.
    Gelukkig is jouw konijntje er weer boven op gekomen!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.