Tip: packmee

packmeeHet is inmiddels al weer een tijd geleden dat ik mijn kledingkast eens flink onder handen genomen heb, maar wat kwam er veel uit aan dingen die ik om wat voor reden dan ook niet meer droeg.
Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks ruim 100 miljoen kilo kleding en textiel bij het afval terecht komt. Een groot deel daarvan is nog bruikbaar. Zonde natuurlijk, en ook nog eens niet goed voor het milieu.
Met Packmee kun je kleding die je niet meer draagt een nieuw leven geven. In een stevige kartonnen doos kun je alles meegeven aan de pakketbezorger als deze iets bij je komt afleveren. Of je kunt het naar het postkantoor brengen, gratis en voor niets.
Packmee verkoopt de kleding. De meeste kleding zal opnieuw gedragen worden, een klein deel wordt gerecycled. Van de opbrengst gaat minimaal 50% naar KiKa en de Kinderpostzegels. De ingezamelde dozen worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled. Packmee werkt samen met PostNL. De bezorger van PostNL zal je pakketje gegarandeerd meenemen. Op die manier wordt ook de wagen, die anders leeg terug zou rijden, goed benut en is er geen extra CO2 uitstoot door deze inzamelmethode. Het is dus nog duurzaam ook.
Zo kun je toch nog iets goeds doen met je oude kleding die je anders misschien gewoon zou weggooien. Wil je nog meer weten? Kijk dan op de site van Packmee.

Kende jij Packmee al?

15 gedachtes over “Tip: packmee

 1. Perfecte timing Jenn, ik heb laatst al mijn kleding uitgezocht en in een enorme zak gedaan. Kreeg het niet verkocht en wilde het morgen in zo’n container gooien. Dit is een veel mooiere bestemming. Met die speciale containers weer je toch nooit waar het terecht komt

  Like

 2. Ik heb nog mega veel kleding liggen! Dit is echt iets voor mij dus! Bedankt voor het delen, ik ga het morgen meteen in orde maken. Zo krijgt mijn kleding tenminste nog een goed tweede leven! 🙂

  Like

 3. Nee kende ik nog niet, maar ik doneer mijn kleding aan Stichting VLA, voedselloket Almere, voor hen die echt in Armoede leven en zij kunnen gratis shoppen.

  Ik ben een beetje wars van 2de hands spullen die verkocht worden, al komt dit wel bij een goed doel terecht… Toch zal ik eerder en meer doelen zoeken en kiezen waar men het gratis komt halen en ook weer gratis door geeft of men gratis kan winkelen.

  Like

 4. Wat doet Ellen met haar oude kleding? Die draagt ze 🙂 Echt, ik heb jurken die al meer dan 20 jaar oud zijn. Wat te klein is, geef ik aan meisjes die nog wel een mooi lijntje hebben.

  Like

 5. Ik heb hier nog nooit van gehoord en maak zelf gebruik van kledingcontainers. Maar dit klinkt veel handiger. Want ik ben al vaak met twee zware vuilniszakken naar de container gelopen, om dan daar te ontdekken dat die tot de nok vol zat. Kon ik weer terug met mijn zooi.

  Like

 6. Tof. Dit kende ik nog niet. Ik geef goede kleding altijd aan de kledingbank, maar weet nooit zo goed wat ik met de spullen moet doen waarvan ik niet zeker weet of ze nog gebruikt kunnen worden. Ik ga eens op de site kijken.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.