An apple a day… #68

fruit_salad_by_shrapnel4201-560x420Toen ik mijn lijst met doelen samenstelde had ik mezelf als doel gesteld om twee stuks fruit per dag te eten, voor minimaal twee weken lang. Waarom? Omdat ik bijna geen fruit at, laat staan twee stuks per dag. Ik vind fruit lekker hoor, maar het is zo’n gedoe. Ik bedoel, weet je wel hoeveel moeite het kost om een appel te eten? Ik dacht er gewoon niet aan. Een banaan is een stuk gemakkelijker, maar he, die zou je dik maken. En dat was wel het laatste wat ik nodig had. Aardbeien zijn ook heerlijk, maar dat is zomerfruit, daar heb ik in de winter niks aan.
Toen begon ik met het Atkins dieet, en toen was het helemaal gedaan met fruit eten. De eerste tijd helemaal niks, daarna alleen rood fruit. Ik had niet gedacht dat ik dit doel nog zou behalen.
Maar sinds nieuwjaar eet ik al keurig iedere dag twee stuks fruit. Zonder moeite, zelfs bijna zonder erover na te denken.
Dit doel had ik opgesteld in verband met mijn gezondheid. Ik hoopte dat ik me energieker zou voelen als ik wat meer vitaminen tot me zou nemen. En aangezien twee stuks fruit per dag een algemene richtlijn is was het doel geboren. In de winter slik ik af en toe een vitaminepil, en ik merk dat ik daar meer energie van kreeg. Die energie zou toch ook zonder pillen moeten kunnen?
Nu ik bijna  ongemerkt die twee stuks fruit eet, heeft het geholpen? Ik voel me zeker energieker. Maar ik weet niet goed of dat komt door het fruit, door het opnieuw oppakken van het sporten, door het in het algemeen gezonder eten. Maar het heeft in ieder geval geen kwaad gedaan. En ik kan een doel afstrepen.

Advertenties

7 gedachten over “An apple a day… #68

Voeg uw reactie toe

  1. Vroeger at ik ook heel weinig fruit maar tegenwoordig neem ik altijd 2 tot 3 stuks fruit mee naar mijn werk en dat kan variëren van mandarijnen tot appels tot een banaan tot druiven, alles wat op zich vrij gemakkelijk mee te nemen en te eten is zonder al teveel geklieder…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: