Bigfoot

Heerlijk, die zomer en het mooie, zonnige, warme weer. Maar er kleeft één groot nadeel aan dit seizoen. Ongedierte. Bijtend ongedierte. De een is iets erger dan de ander. Muggen heb ik nooit zoveel last van. In de eerste plaats vinden ze me niet zo lekker geloof ik. Dat was al zo toen ik nog klein was. Naarmate ik ouder werd, werd ik wel steeds een beetje lekkerder, maar de kieskeurige mug gaat nog altijd liever voor een ander. Als ik de minder kieskeurige mug of de mug die niets te kiezen heeft tegenkom, dan hou ik er meestal een klein bultje aan over. Het jeukt even, maar na een dag, of in uitzonderlijke gevallen twee, ben ik er weer vanaf.
Naast de muggen zijn er natuurlijk de dazen. Misschien ken je ze wel. Ze lijken op gewone huisvliegen, maar dan minstens twee keer zo groot, met gespikkelde vleugels. Die bijten. Hard. Net als de meeste mensen hou ik daar een grote rode plek aan over, die nog dagen blijft jeuken. Gelukkig komen ze bij mij in de buurt niet veel voor. Ik ben er tenminste nog nooit een tegengekomen sinds ik hier woon.
Allergisch voor beesten ben ik gelukkig nog nooit geweest, dan is een insectenbeet nog heftiger. Maar blijkbaar vliegt er toch ergens een vreemd exemplaar rond, waar ik wel raar op reageer.
Wanneer het gebeurd is weet ik niet. Ik denk woensdagavond of donderdag. Donderdagmiddag had ik het idee dat mijn schoen begon te knellen aan mijn linkervoet. Ik dacht dat het wel aan mij zou liggen, een schoen krimpt immers niet. Maar toen ik thuis kwam van mijn werk en mijn schoen uit deed, zag ik meteen dat ik hem daarna niet meer aan zou kunnen krijgen. Mijn voet was rood en opgezwollen, en het jeukte behoorlijk.
De volgende dag was het nog niet veel beter. Er zaten zelfs kleine blaartjes op. Dat had ik nog nooit gehad door een insectenbeet. Maar we gingen een dag zwemmen, dus ik zou hem lekker het grootste deel van de dag in water hebben, het zou wel weer over gaan. Het warme water brandde wel heel even, maar als hij eenmaal ‘door’ was voelde ik er al niks meer van. Naar de dokter? Daar had ik helemaal geen tijd voor.
Zaterdags hadden we een kinderfeestje. Toen de gastvrouw opmerkte dat ‘er iets op mijn voet zat’ en dat het wel een druif leek vond Lief het genoeg geweest. Naar de huisartsenpost zou ik. De blaar was inderdaad flink gegroeid, in plaats van een aantal kleine blaartjes zat er nu een grote, die inderdaad best wat weg had van een druifje. Mijn voet was ook zo dik als twee voeten samen. Op de huisartsenpost werd de voet ingezwachteld en kreeg ik tabletten mee tegen de reactie. Plaatselijke overgevoeligheid, het schijnt vaker voor te komen.
Inmiddels is het wel wat gezakt. De blaar is leeggelopen, en ook weer opnieuw gevuld met vocht, maar is een stuk platter en lijkt in de verste verte niet meer op een druif. Het is nog wel dik, maar al lang niet meer zoals het was en het doet geen pijn meer. Het jeukt ook niet meer, dus ik kan op dit moment zeggen dat ik er geen last meer van heb. Maar wat het nu voor beest geweest is? Ik heb nog steeds geen idee.

6 gedachtes over “Bigfoot

  1. Apart hè, hoe je soms op insecten kan reageren. Goed dat je toch even naar de huisartsenpost bent geweest en gelukkig is de bult al een stuk minder geworden, net als de jeuk.

    Zelf ben ik behoorlijk allergisch voor prikbeesten (muggen, horzels, etc.) en krijg dan vaak megagrote bulten. Tot nu toe valt het gelukkig mee, hopelijk blijft dat zo 😉

    Like

  2. Ik ben op vakantie wel eens door een daas op mijn rug gestoken. Vreselijk! Het jeukte en ik kon er niet bij om er aan te krabben. Misschien ook wel goed, maar even wrijven of de jeuk te verlichten zat er dus ook niet in. Blegh!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.