A jar full of happiness

409487_514682718552899_941134653_nDeze foto kwam ik tegen op Facebook. Ik vond het een erg leuk idee. Waarom zou je het nieuwe jaar niet beginnen met een lege pot, om deze door het jaar heen te vullen met briefjes over alle goeds wat je overkomt? Ik heb de foto gedeeld, met daarbij de opmerking dat ik het misschien wel ging doen. En waarom eigenlijk niet? Ik had nog een potje op de kast staan, een klein potje wat ik eigenlijk nergens voor gebruikte. Het was te klein om in de keuken eten in te bewaren, maar ik heb het nooit weg willen doen omdat het vast nog wel een keer van pas zou komen.
Bij dezen heb ik dus mijn eigen potje om te vullen met blijheid. Natuurlijk wil ik het, zoals het idee was, vullen met alle goede dingen die ons dit jaar overkomen. Maar er mag van mij nog wel meer in. Briefjes met mooie spreuken, dingen die me blij maken, leuke dingen die ik heb gedaan, dingen die ik bereikt heb. Een soort dagboek, maar dan anders. Het liefst wil ik er natuurlijk dagelijks een briefje in doen, maar of dat haalbaar is dat weet ik nog niet. Maar het potje neem ik vandaag in gebruik.
Ik ben benieuwd hoe vol het potje aan het eind van het jaar is. Er zullen misschien dagen zijn dat er niks bij komt. Misschien zullen er ook dagen zijn dat ik de pot kan vullen met meerdere briefjes. Maar aan het eind van het jaar kan ik nog eens terugkijken naar alle goede blije dingen in het potje. En dat hoeft natuurlijk niet te wachten tot het eind van het jaar. Het potje kan ook open op een moment dat ik wat minder lekker in mijn vel zit. Dan kan ik even een willekeurig briefje openen en nog een keer genieten van het fijne wat erop staat.

Advertenties

12 gedachten over “A jar full of happiness

Voeg uw reactie toe

  1. Ja dat had ik ook al ergens gezien en daarna ook nog op je fb en nu hier.
    Ik wil dit ook gaan doen, echter heb ik nog niets om iets in te doen, dus ga zaterdag bij de Ikea eens een grote voorraadpot halen en briefjes waarop ik dingen kan schrijven en dan start ik ook! Super leuk!

    Like

  2. Oh wat grappig dat je hier ook over geblogd had! πŸ™‚ Niet eens gezien.
    Ik zou zoveel mogelijk mensen stimuleren het te doen, want het is zoiets simpels terwijl het je aan het einde van het jaar zo blij kan maken.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: