Spreekwoord bevestigd: haastige spoed is zelden goed

Haastige spoed gaat bijna nooit goed, dat heb ik vanmorgen weer aan den lijve ondervonden. Het begon met een rustige ochtend. Ik was al vroeg uit bed, maar ik begon pas later met werken vandaag, dus ik had alle tijd om rustig aan te doen.

En daar ga ik dan meteen de fout in hoor. Als ik te veel tijd heb wil ik in die tijd te veel doen, waardoor ik uiteindelijk alsnog te weinig tijd heb. Loop die zin maar na, hij klopt.
Ik begon met schoonmaken. In eerste instantie ging ik alleen stofzuigen en dweilen, maar ach, ik had toch alle tijd, de wc kon er ook best bij. Maar dan wilde ik wel genoeg tijd over houden om nog een hoofdstuk te maken. En ik wilde natuurlijk ontbijten.
Na het schoonmaken dus gebakken eieren à la Atkins maken, terwijl ik ondertussen zenuwachtig op de klok kijk om in de gaten te houden of ik wel genoeg tijd overhield.
Goed, eten klaar, hoofdstuk klaar, hé, ik heb wel tijd voor nog een hoofdstuk, de volgende is ook niet zo lang.
Het kwam er op neer dat ik klaar was en nog vijf minuten over had. Ik was klaar voor vertrek, dus ik had nog vijf minuten om rustig aan te doen. Nog even een spelletje Bubble Whitch Saga dan. Echt lieve lezers, doe het niet. Op het moment dat je denkt dat je tijd genoeg hebt, treedt geheid de wet van Murphy in werking.
Spelletje klaar, dus op naar de auto dan maar. Og, wacht, ik loop nog op mijn slippers, waar zijn mijn schoenen? Zucht, die staan nog boven.
Trap op, trap weer af, nu echt klaar? Alarm aan, deur dicht. Help, heb ik het fornuis wel uit gezet?? Echt, serieus, ik twijfel daar nooit aan. Behalve als ik inmiddels een beetje haast heb. Maar goed, toch maar even checken, en uiteraard was het uit. Het was zelfs al afgekoeld.
Eenmaal in de auto wil ik starten en zie ik dat mijn tank angstig leeg is. Oh ja, dat moest ik ook nog doen. Het lampje begon al te branden toen ik bijna thuis was. Dan maar snel even pinnen aan de pomp. Natuurlijk zijn op zo’n moment alle pompen waar je kunt pinnen bezet. Dan maar naar de gewone pomp. De slang in een keer goed terug hangen? Lukt niet als je gehaast bent. Met de tankdop nog in je hand naar binnen lopen? Jep, that was me!
Gelukkig was ik nog mooi op tijd. Maar wat een rustig ochtendje had moeten worden werd er alsnog een met haast.
En wat heb ik hier nou van geleerd? Dat spelletje voortaan maar laten zitten als ik weinig tijd over heb. Maar dat ben ik de volgende keer vast al weet vergeten.

4 gedachtes over “Spreekwoord bevestigd: haastige spoed is zelden goed

  1. Hahaha klinkt heel herkenbaar (alleen dat stukje over de auto en het tanken niet: ik heb tenslotte geen rijbewijs). Vanavond dus maar lekker rustig aandoen en onderuitgezakt op de bank hangen? 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.